goedekennis.nl >> Dossiers >> Achter de schermen >> Wat motiveert vrijwillige voorlezers van Dedicon?

Wat motiveert vrijwillige voorlezers van Dedicon?

Tekstalternatief video

Duur filmpje: 02:14 minuten 

De ondertiteling kun je aan en uitzetten in de YouTube-player bij Closed Captions (CC). 

AUDIODESCRIPTIE: Op een blauw vlak verschijnt in witte letters Goede kennis. Een lamptouwtje wordt aangetrokken en het beeldmerk in de vorm van een lampje verschijnt in beeld. Gedeeld door Dedicon komt onder Goede kennis te staan. 
Mariska leest in de studio in Engels boek voor. Rob leest zijn verhaal in achter de microfoon. Norbert is aan het voorlezen in een kleine studio. Heleen spreekt een boek in een goed verlichte studio.

De geïnterviewden vertellen één voor één over hun motivatie om voor te lezen bij Dedicon. Dit vertellen ze in en rondom de studio's van Dedicon. 

Op een blauw vlak verschijnt www.goedekennis.nl. In de hoek van het beeldscherm staat het logo. 

 

 

Dedicon maakt jaarlijks duizenden gesproken (school)boeken. Dat kunnen we niet alleen. Daarom zetten honderden vrijwilligers zich wekelijks in om ervoor te zorgen dat mensen met een leesbeperking hun favoriete romans kunnen lezen en dat leerlingen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn gewoon mee kunnen doen op school.

Motivatie

Vrijwillige voorlezers zitten een aantal uren per week in de studio om boeken, kranten of tijdschriften voor te lezen. Maar waarom hebben ze voor dit vrijwilligerswerk gekozen? Zes vrijwillige voorlezers vertellen in deze video (2 minuut 14) wat hen motiveert om dit werk te doen.

Wil je ook voorlezer worden?

Heb je ook interesse om als vrijwillige voorlezer bij Dedicon aan de slag te gaan? Ga naar de website www.ikhoorjegraag.nl en meld je aan!

4 oktober 2016Tags: vrijwilliger, voorlezen, gesproken boeken