goedekennis.nl >> Dossiers >> Muziek in braille >> Helpdesk braille bladmuziek

Helpdesk braille bladmuziek

Tekstalternatief video

Duur filmpje: 06:40 min.

[AUDIODESCRIPTIE: onder tonen van een orgel van het nummen Bohemian Rhapsody van Queen verschijnt in beeld de voorgevel van het gebouw het Orgelpark. Mensen zitten op stoeltjes te luisteren. Het grote kerkorgel komt in beeld. Bert van den Brink bespeelt het orgel.]

[AUDIODESCRIPTIE: aan het einde van het nummer staan de toeschouwers op en applaudiseren voor Bert van den Brink, die buigt voor zijn publiek. In beeld veschijnt de tekst: Bohemian Rhapsody door Bert van den Brink op het Verschueren orgel in het Orgelpark in Amsterdam. www.bertvandenbrink.com]

Kom je er niet uit of heb je hulp nodig met andere zaken die te maken hebben met braille bladmuziek? Braille bladmuzieklezers-en begeleiders kunnen bij de helpdesk terecht met vragen als:

  • Waar vind ik een docent, die …?
  • Welke expert kan mij helpen met…?
  • Hoe moet ik dit lezen?

Je kunt altijd contact opnemen met de helpdesk via e-mail: helpdeskbraillemuziek@gmail.com.De helpdesk braillemuziek brengt je in contact met ervaringsdeskundigen en docenten die de kneepjes van het vak kennen. Het gaat altijd om praktische vragen en praktische antwoorden.

Bert van den Brink

Bert van den Brink is de initiatiefnemer van de helpdesk. Hij kreeg altijd al veel vragen van docenten van blinde leerlingen en lezers van braille bladmuziek. Hij heeft al veel leerlingen aan een docent geholpen. Als succesvolle blinde musicus die tevens verbonden is aan het Utrechts Conservatorium, weet hij hoe belangrijk het is om zelf muziek te kunnen lezen en analyseren. Luister naar zijn meesterlijke interpretatie op orgel van Queen's Bohemian Rhapsody via het YouTube-filmpje bovenaan deze pagina. Of maak kennis met zijn werk op zijn website. Je kunt je daar aanmelden voor Bert's Bytes: dan krijg je elke week een nieuwe improvisatie van hem toegestuurd.

23 augustus 2016Tags: braille, muziek,