goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Dedicon Educatief >> Hoe dien je een productieverzoek in?

Hoe dien je een productieverzoek in?

Het kan voorkomen dat een boek of een bepaalde leesvorm daarvan niet in onze webwinkel te vinden is. Jij hebt bijvoorbeeld een boek nodig in braille, maar wij hebben alleen de gesproken versie ervan. Of we hebben het boek helemaal niet. In die gevallen kun je via de webwinkel van Dedicon een zogenaamd ‘productieverzoek’ indienen. Dedicon gaat dan voor jou aan de slag om de gevraagde leesvorm te produceren. 

School- en studieboeken of eigen materiaal

Als je een school –of studieboek nodig hebt, vragen wij het originele boek aan bij de uitgever zodat wij het kunnen omzetten. Maar ook eigen materiaal (dus zonder ISBN) zetten we graag om naar de leesvorm van jouw keuze. Voorwaarde is wel dat je het materiaal nodig hebt voor je school of studie. Ook voor materiaal waarmee je je kansen op het verwerven van een baan vergroot, of materiaal dat je nodig hebt voor het uitoefenen van je beroep, kun je een productieverzoek indienen. Als het materiaal eenmaal in de gewenste leesvorm is geproduceerd, dan laten we je dit per e–mail weten. Je kunt de leesvorm dan via onze webwinkel bestellen. 

Wie kan een productieverzoek indienen?

Ben je blind of slechtziend, kun je dit aantonen met een verklaring en volg je onderwijs in Nederland? Ook als dit een cursus of training is naast je werk. Dan kun je een productieverzoek indienen. Ook blinde en slechtziende mensen uit het buitenland kunnen een productieverzoek indienen als ze een opleiding volgen aan een Nederlandse onderwijsinstelling. Het is ook mogelijk dat iemand anders namens jou een productieverzoek indient; denk bijvoorbeeld aan je (ambulant) begeleider, studiebegeleider, remedial teacher of je ouders.

Hoe kan je een productieverzoek indienen?

Een productieverzoek moet via de webwinkel van Dedicon worden ingediend. Dit kan op twee manieren.

1. Aanbevolen werkwijze: een productieverzoek indienen voor een ontbrekende leesvorm in de collectie

Als je in onze zoekmachine de titel hebt gevonden, zie je onderaan de lijst met beschikbare leesvormen de link ‘productieverzoek indienen’. Als je via deze link naar het invulformulier gaat, staan een hoop gegevens van het boek al ingevuld. Je hoeft alleen de gegevens die van belang zijn voor het produceren van de ontbrekende leesvorm nog maar in te vullen. Dit kan ook als je een basisschoolboek met didactische aanpassingen wil en in onze collectie alleen het boek zonder aanpassingen is te vinden. 

2.Voor persoonlijke productieverzoeken: een productieverzoek indienen voor een ontbrekende titel in de collectie

Begin het indienen van dit productieverzoek voor een persoonlijk productieverzoek in een blanco invulformulier (Deze pagina werkt alleen als je bent ingelogd als besteller). Je vindt de pagina onder het kopje Klantenservice op educatief.dedicon.nl.  Vul zoveel mogelijk in het formulier, zodat wij de aanvraag snel kunnen afhandelen.

Voor details over het indienen van een productieverzoek verwijzen we naar het stappenplan dat ook in de webwinkel te vinden is.

Tips

Heb je specifieke wensen op aanwijzingen voor je productieverzoek? Die kun je kwijt in het veld ‘opmerkingen’. En heb je opmerkingen die het productieproces kunnen bespoedigen, laat dat ook vooral weten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn:

  • Dat je weet waar en hoe het originele boek te verkrijgen is of dat je het boek zelf al in je bezit hebt. Dedicon kan indien nodig het boek misschien lenen of overnemen.
  • Dat je het Edu-tekstbestand snel nodig hebt en met een voorlopige  ‘ongecorrigeerd bestand’ goed geholpen bent. Op een later tijdstip zullen we dan alsnog het volwaardige Edu-tekstbestand nasturen.
  • Dat je van een boek bijvoorbeeld maar drie hoofdstukken nodig hebt? Dedicon kan eventueel ‘deelbestanden’ leveren.

Uiteraard kan je altijd contact met de Klantenservice opnemen om onduidelijkheden of bijzonderheden te bespreken.

14 juni 2017Tags: bestellen, productieverzoek,