Alinea-bestanden openen

Voorbereiding en vereisten

Om de beveiligde Alinea-bestanden van Dedicon (pdf-formaat) te activeren is de volgende voorbereiding nodig.

Alinea geïnstalleerd

Zorg ervoor dat je minimaal versie 1.3 van Alinea hebt geïnstalleerd. Je kunt in de software via het Alinea icoon linksboven en de menuknop ‘Update’, kijken of er updates beschikbaar zijn en deze eventueel installeren. Zie voor meer informatie de vraagbaak Alinea van Lexima.

Internetverbinding

Je hebt verbinding met het internet. Dit is alleen nodig voor het activeren van de bestanden. 

Stap-voor-stap openen beveiligd Alinea-bestand

Stap 1

Je hebt in de webwinkel van Dedicon Educatief het gewenste Alinea-bestand besteld, op cd of als download. De downloadknop vind je in het overzicht met ‘Mijn producten’, als je in de webwinkel bent ingelogd. Door klikken op deze knop start het downloaden van het bestelde bestand. Omdat het bestand speciaal voor één persoon wordt gemaakt en gepersonaliseerd, is het mogelijk dat de download nog niet direct klaar is. De downloadknop verschijnt zodra je download klaarstaat.

Als het bestand wel klaar is kun je het bestand downloaden naar een zelfgekozen locatie. Na het downloaden ‘unzip’ je het bestand om alle bestanden op je computer te zetten.

Stap 2

Start Alinea en kies in het startscherm 'werk in pdf'. 

Scherm met opties 'lees', 'schrijf', 'zoek op' en 'werk in pdf'

Stap 3

Sla de map met de beveiligde Alinea-bestanden op. Bijvoorbeeld op de harde schijf van je computer in de map Mijn Documenten.

Stap 4

Klik linksboven op het Alinea logo en vervolgens op 'Openen'.

Kies openen voor het openen van je bestand

Stap 5

Selecteer het Alinea-bestand en klik op 'Openen'. 

Stap 6

Tijdens het openen gaat de software de licentie controleren en activeren. Daar hoeft geen code voor ingevoerd te worden. Als het bestand geactiveerd is, verschijnt het boek op het scherm met vooraan een extra toegevoegde pagina met informatie over de huidige licentie. Daarin kun je vinden tot welke datum het bestand gebruikt kan worden en wat de verdere voorwaarden zijn van het gebruik van het bestand.

 

16 oktober 2017Tags: alinea, licentie, dyslexiesoftware