IntoWords-bestanden openen

Voorbereiding en vereisten

Om de beveiligde IntoWords-bestanden van Dedicon (pdf-formaat) te kunnen activeren, is een aantal stappen nodig. 

Dit stappenplan gaat uit van de volgende situatie:

 • je hebt met een licentie toegang tot de online Chrome extensie van IntoWords;
 • je bent ingelogd in de online pdf-omgeving van IntoWords met je IntoWords-account (niet met je Educatief-account);
 • je hebt verbinding met het internet.

Voor meer informatie over IntoWords en licenties ga je naar Uitgeverij Visiria, leverancier van IntoWords.

Beveiligd IntoWords-bestand openen op laptop of pc

Stap 1

Je hebt in de webwinkel van Dedicon Educatief het gewenste IntoWords-bestand besteld, op cd of als download. De downloadknop vind je in het overzicht met ‘Mijn producten’ als je ingelogd bent in de webwinkel. Klik je op deze knop, dan start het downloaden van je bestelde bestand. Omdat het bestand speciaal voor één persoon wordt gemaakt en gepersonaliseerd, is het mogelijk dat de download niet direct klaarstaat. De downloadknop verschijnt zodra je download klaarstaat.  

Je kunt het bestand downloaden naar een zelfgekozen locatie. Na het downloaden ‘unzip’ je het bestand om vervolgens alle bestanden op je computer te zetten. Sla de map met de beveiligde IntoWords-bestanden op. Bijvoorbeeld op de harde schijf van je computer in de map Mijn Documenten. 

Stap 2

Open de Chrome Browser en klik op de online extensie IntoWords rechts bovenin je scherm. Heb je de online extensie nog niet toegevoegd? Ga dan naar deze pagina voor uitleg (in film en tekst). Klik je op de extensie, dan verschijnt de blauwe IntoWords-balk met een inlogknop.

Stap 3

Open nu in de Chrome Browser de online pdf-omgeving via https://www.intowordshelpdesk.nl/pdf/. Log vervolgens in met je gebruikersnaam en wachtwoord van IntoWords.

  Stap 4

  Klik in de online pdf-omgeving van IntoWords op Bestand kiezen en upload vervolgens je bestand. (Tijdens het openen controleert en activeert de software je licentie - je hoeft hiervoor geen code in te voeren).

  Stap 5

  Zodra het bestand geactiveerd is, verschijnt het boek op je scherm met vooraan een extra toegevoegde pagina met informatie over de huidige licentie. Hierin kun je vinden tot welke datum het bestand gebruikt kan worden en wat de verdere voorwaarden zijn van het gebruik van het bestand.

  Bij gebruik van iPad

  Wil je de beveiligde IntoWords-bestanden van Dedicon op een iPad activeren, dan zijn de stappen iets anders. Na het downloaden ‘unzip’ je het bestand met een unzip-app. Sla de map met de beveiligde IntoWords-bestanden op. Met een Ipad kan dat alleen online, bijvoorbeeld in iCloud, Google Drive of Dropbox.

  1. Open op de iPad de app “Instellingen”
  2. Tik links op “Algemeen”
  3. Tik rechts op “Toegankelijkheid”
  4. Tik rechts op “Spraak”
  5. Tik op “Spreek selectie uit” als die optie nog niet groen is
  6. Kies eventueel ook direct een andere stem door in hetzelfde scherm op “Stemmen” te klikken en hier de taal te selecteren. Alle stemmen die bij IntoWords zitten kunnen gebruikt worden.
  7. In ditzelfde scherm kan ook alvast de spreeksnelheid worden aangepast.

  Dedicon-bestanden voorlezen op iPad:

  1. Open de Safari browser
  2. Ga naar https://www.stichtingvisiria.nl/viewer/ en log in
  3. Upload een Dedicon-bestand
  4. Selecteer tekst op het scherm
  5. Tik op de “Spreek uit” optie die verschijnt
  11 april 2018Tags: IntoWords, licentie, dyslexiesoftware,