L2S-bestanden openen

Voorbereiding en vereisten

Om de beveiligde L2S-bestanden van Dedicon (PDF-formaat) te activeren is de volgende voorbereiding nodig.

L2S en PDF Viewer geïnstalleerd

Heb je de L2S software geïnstalleerd in combinatie met de PDF Viewer voor L2S (vanaf versie 8) van leverancier Visiria? Die heb je nodig om de bestanden te gebruiken. Voor informatie over de software kun je contact opnemen met Visiria.

Internetverbinding

Je hebt verbinding met het internet. Dit is alleen nodig voor het activeren van de bestanden. 

Stap-voor-stap openen beveiligd L2S-bestand

Stap 1

Je hebt in de webwinkel van Dedicon Educatief het gewenste L2S-bestand besteld, op cd of als download. De downloadknop vind je in het overzicht met ‘Mijn producten’, als je in de webwinkel bent ingelogd. Door klikken op deze knop start het downloaden van het bestelde bestand. Omdat het bestand speciaal voor één persoon wordt gemaakt en gepersonaliseerd, is het mogelijk dat de download nog niet direct klaar is. De downloadknop verschijnt zodra je download klaarstaat

Als het bestand wel klaar is kun je het bestand downloaden naar een zelfgekozen locatie. Na het downloaden ‘unzip’ je het bestand om alle bestanden op je computer te zetten.

Stap 2

Open L2S.

2: Open L2S

Stap 3

Open de PDF Viewer voor L2S.

3: PDF Viewer

Stap 4

Sla de map met de beveiligde L2S-bestanden op. Bijvoorbeeld op de harde schijf van je computer in de map Mijn Documenten.

Stap 5

Klik in de werkbalk van de PDF Viewer voor L2S op 'Openen' of op 'Open een document' onder Eerder Weergegeven.

Stap 6

Selecteer het L2S-bestand en klik op 'Openen'.

Stap 7 

Tijdens het openen gaat de software de licentie controleren en activeren. Daar hoeft geen code voor ingevoerd te worden. Als het bestand geactiveerd is, verschijnt het boek op het scherm met vooraan een extra toegevoegde pagina met informatie over de huidige licentie. Daarin kun je vinden tot welke datum het bestand gebruikt kan worden en wat de verdere voorwaarden zijn van het gebruik van het bestand.

2 augustus 2016Tags: l2s, licentie, dyslexiesoftware,