Aan de slag met LEX

Tekstalternatief video

Duur video scholen: 08:39 minuten
Duur video particulieren: 10:03 minuten

De ondertiteling kun je aan- en uitzetten in de YouTube-player bij Closed Captions (CC). 

AUDIODESCRIPTIE: Op een blauw vlak verschijnt in witte letters Goede kennis. Een lamptouwtje wordt aangetrokken en het beeldmerk in de vorm van een lampje verschijnt in beeld. Gedeeld door Dedicon komt onder Goede kennis te staan. 

In blauwe letters verschijnt de volgende tekst:

Aan de slag met LEX
In maximaal 6 stappen

School
1. aanmaken bestelaccount
2. aanmaken gebruikersaccount
3. strams voor LEX bestellen

Leerling: 
4. gebruikersaccount bevestigen
5. LEX installeren
6. inloggen in LEX

De besteller maakt een account aan op de website educatief.dedicon.nl. Op dezelfde website maakt hij een gebruikersaccount aan voor Fritska en bestelt hij streams voor LEX. Fritska activeert haar gebruikersaccount op haar mobieltje. Ze activeert haar account door op de link te klikken die ze in haar mailbox heeft ontvangen. Daarna maakt ze een wachtwoord aan en installeert ze de app LEX. Na het inloggen in de app staat het bestelde boek voor haar klaar. 

Op een blauw vlak verschijnt www.goedekennis.nl. In de hoek van het beeldscherm staat het logo. 

 

 

Je wilt gesproken boeken beluisteren via de app LEX. Wat moet je daarvoor doen? Eenmalig moet je eerst een aantal stappen doorlopen om het bestellen en gebruiken te regelen. Heb je dat eenmaal gedaan, dan kun je vanaf dat moment snel en eenvoudig voor LEX bestellen. Een besteld gesproken boek staat dan binnen een paar minuten klaar voor gebruik in de app. 

In de videos beschrijven we stap voor stap hoe je dit eenmalig doet voor scholen én particulieren. Het kan zijn dat je niet alle stappen hoeft te doorlopen, omdat je al een bestelaccount hebt bijvoorbeeld. Daarom zijn er verschillende manieren om door de video te navigeren. In het stappenplan hieronder kun je door op de linkjes te klikken naar dat deel van de instructievideo. En in de beschrijving van de video op YouTube vind je ook linkjes om naar het onderdeel te springen waar jij meer over wilt weten. 

Uitleg scholen

Besteller

 1. Bestelaccount aanmaken. Om te kunnen bestellen (als school, praktijk of particulier) heb je een bestelaccount nodig. 
 2. Gebruikersaccount aanmaken. Je bestelt op naam van een leerling. Voor deze leerling maak je vervolgens eenmalig een gebruikersaccount aan en je kent toegangsrechten toe (via Mijn gebruikers).
 3. Streams bestellen voor LEX. Daar bestel je de gewenste gesproken boeken als 'stream voor LEX' op naam van de leerling die ermee gaat werken.

Gebruiker

 1. Gebruikersaccount bevestigen. De leerling ontvangt van de besteller automatisch een mail met daarin een activatielink.
 2. Installeren LEX. Je kunt nu LEX installeren vanuit de Google Play Store of de App Store
 3. Inloggen in LEX. Log in op LEX. De voor jou bestelde streams zijn nu direct te beluisteren.

Uitleg particulieren

Besteller

 1. Bestelaccount aanmaken. Om te kunnen bestellen (als school, praktijk of particulier) heb je een bestelaccount nodig. 
 2. Gebruikersaccount aanmaken. Je bestelt op naam van iemand (je zoon of dochter) met een leesbepeking. Voor hem of haar maak je vervolgens eenmalig een gebruikersaccount aan en je kent toegangsrechten toe (via Mijn gebruikers).
 3. Streams bestellen voor LEX. Daar bestel je de gewenste gesproken boeken als 'stream voor LEX' op naam van degene die ermee gaat werken.

Gebruiker

 1. Gebruikersaccount bevestigen. De gebruiker ontvangt van de besteller automatisch een mail met daarin een activatielink.
 2. Installeren LEX. Je kunt nu LEX installeren vanuit de Google Play Store of de App Store
 3. Inloggen in LEX. Log in op LEX. De voor jou bestelde streams zijn nu direct te beluisteren via LEX.

Laatst bijgewerkt: 08-06-2017

10 mei 2017Tags: gesproken boeken, apps, lex