goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Vergrotingen >> Vergrotingen op A3-papier

Vergrotingen op A3-papier

Voor slechtziende leerlingen maakt Dedicon school- en studieboeken in vergrote vorm. Het originele boek wordt omgezet naar A3-formaat. De vergrotingsfactor hangt dus af van het origineel.

Kleur of zwart-wit

De vergroting wordt in zwart-wit of kleur geprint op wit papier. Een zwart-wit vergroting is op verzoek op lichtgeel papier te bestellen, voor een prettiger contrast.

Boeken van formaat

De boeken worden ingebonden met een ringband. De kunnen worden geleverd in banden van 125 pagina’s, van 50 pagina’s of losbladig. De voorkant is voorzien van transparant folie, de achterkant bestaat uit stevig karton. De ringband kan naar keuze aan de linkerkant of de bovenkant geplaatst worden.

Goed om te weten

De kwaliteit van de vergroting hangt af van het originele boek. Als daar slechte contrasten in voorkomen (bijvoorbeeld blauwe letters op een lila achtergrond), dan wordt dit niet verholpen door een vergroting. Andere contrasten instellen met een tv-loep of werken met een digitaal fotoPDF-bestand kan zorgen voor een betere leesbaarheid voor de slechtziende leerling.

21 juni 2016Tags: vergrotingen,