goedekennis.nl >> Tips >> Dyslexiesoftware >> Tips voor L2S-bestanden

Tips voor L2S-bestanden

Tijdsinvestering

10 minuten

Uitvoerbaarheid

Makkelijk

 

Werk jij met de dyslexiesoftware L2S? Dan hebben we voor jou een paar handige tips over de dyslexiebestanden voor de software L2S.  We hebben een collectie van duizenden schoolboeken beschikbaar die je kunt lezen en laten voorlezen met L2S. 

1. Openen van dyslexiebestand in L2S

Om een L2S-bestand van Dedicon te kunnen openen, is de dyslexiesoftware L2S (versie 8.2 en hoger) in combinatie met de PDF Viewer voor L2S nodig. Voordat je het bestand kunt openen in de PDF Viewer voor L2S, moet je het gedownloade zip-bestand eerst uitpakken.

2. Zelf bewerken

Een Dedicon dyslexiebestand kun je zelf nog verder bewerken door bijvoorbeeld de leesvolgorde te veranderen of delen van de tekst niet voor te laten lezen. Als je het boek dan volgend jaar nog een keer wilt gebruiken, is het handig als je het door jou bewerkte bestand kunt bewaren. Een bestand heeft alleen een licentie voor 1 schooljaar. Om deze het volgende schooljaar weer te kunnen gebruiken, bestel je het boek opnieuw in de catalogus en neem je contact op met de klantenservice. Zij zetten de nieuwe licentie dan om naar jouw oude bestand met je eigen bewerkingen. Een bestand verlengen kan praktisch zijn als je het boek meerdere schooljaren moet gebruiken of in het examenjaar stof van eerdere schooljaren nodig hebt. 

3. Sla het bestand eerst op

Als je het bestand op cd bestelt en wijzigingen wilt maken in het bestand, is het handig het bestand eerst op de computer op te slaan.

4. Vragen over het programma L2S

Voor vragen over het gebruik van L2S, kun je contact opnemen met de leverancier Visiria.

5. Even uitproberen?

Bekijk onze demobestanden en download ze. Probeer ze uit met een demoversie van L2S.

30 juli 2016Tags: dyslexiesoftware, l2s,