goedekennis.nl >> Tips >> Lees 't toegankelijk >> Zo werkt het vergrootglas op je iPhone en iPad

Zo werkt het vergrootglas op je iPhone en iPad

Tekstalternatief video

Duur filmpje: 02:32 minuten. 

[AUDIODESCRIPTIE: Op een blauw vlak verschijnt in witte letters Goede kennis. Een lamptouwtje wordt aangetrokken en het beeldmerk in de vorm van een lampje verschijnt in beeld. Gedeeld door Dedicon komt onder Goede kennis te staan. Een iPad  ligt op tafel. Een vinger bedient de toegankelijkheidsopties van de iPad. Een blauw witte flyer van Goede kennis wordt onder de camera gelegd om te vergroten. Op het scherm van de iPad zie je de vergrote tekst. Na de uitleg van Hans verschijnt www.goedekennis.nl op een blauw vlak. In de hoek van het beeldscherm staat het logo.]

In dit korte filmpje (2:32 minuten) laat Hans zien hoe je het vergrootglas gebruikt op een iPhone en iPad. Met deze handige functie kun je informatie vergroten en makkelijker lezen. Hans gebruikt in de video een iPad met iOS versie 11.2.6.

Je kunt natuurlijk informatie vergroten op je scherm. Maar dat is niet waar we het nu over hebben. We bespreken hier namelijk een vergrootglas dat werkt als een loep, een soort leesbril. Alles wat voor de lens ligt kan worden vergroot, bijvoorbeeld de tekst op een menukaart. Je kunt daarmee niet alleen vergroten. Je kunt ook de weergave van wat je op het scherm ziet aanpassen.

In de video gebruikt Hans een folder van Goede Kennis om te demonstreren hoe het vergrootglas werkt. Maar je kunt dit natuurlijk ook doen met een brief die je hebt ontvangen. Of een visitekaartje met kleine letters. Ook kun je het vergrootglas inzetten tijdens het klussen of om iets te zoeken.

28 maart 2018Tags: apple, toegankelijkheid, vergrotingen