goedekennis.nl >> Tips >> Maak toegankelijk >> EduVIP: website over begeleiding van visueel beperkte leerlingen

EduVIP: website over begeleiding van visueel beperkte leerlingen

Tijdsinvestering

 2 minuten

Uitvoerbaarheid

 Makkelijk

Prioriteit

 4 uit 5

 

Ken jij eduVIP al? Dit is een initiatief van de onderwijsinstellingen voor visueel beperkte leerlingen, Visio en Bartiméus. Deze website biedt praktische informatie voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs (zowel speciaal als regulier) aan visueel beperkte leerlingen en studenten. Waar het op Goede Kennis vooral gaat over toegankelijke informatie, staat bij eduVIP de begeleiding van de leerling centraal.

Van aardrijkskunde tot wiskunde

Op eduVIP kun je bijvoorbeeld eenvoudig per vakgebied voor jou relevant nieuws en tips opzoeken. Of het nu gaat over bewegingsonderwijs, talen, handvaardigheid of informatica, bij eduVIP kun je terecht. 

Cursussen volgen

Ook is er een eLearning omgeving waar je bijvoorbeeld meer kunt leren over Excel voor braillelezers of het gebruik van iPad of iPhone door visueel beperkte leerlingen. Of wat dacht je van een online typetraining? De demo op de website geeft je direct een indruk van deze training.

Informatie over examens

Ook als je alles wilt weten over regelingen rond (aangepaste) toetsen en examens biedt eduVIP uitkomst. Natuurlijk vind je hier ook voorbeelden van aangepaste toetsen en examens en oefenmateriaal.

Screenshot website Eduvip.nl

31 juli 2016Tags: didactiek, passend onderwijs,