goedekennis.nl >> Tips >> Maak toegankelijk >> Koppenstructuur in Word: zo doe je dat

Koppenstructuur in Word: zo doe je dat

Tekstalternatief video

Duur filmpje: 05:07 minuten 

De ondertiteling kun je aan- en uitzetten in de YouTube-player bij Closed Captions (CC). 

AUDIODESCRIPTIE: Op een blauw vlak verschijnt in witte letters Goede kennis. Een lamptouwtje wordt aangetrokken en het beeldmerk in de vorm van een lampje verschijnt in beeld. Gedeeld door Dedicon komt onder Goede kennis te staan. 

Een Word-bestand over Terschelling staat open. Daarin ontbreken kopjes. Hans brengt de juiste koppen aan op de juiste plek met Stijlen in Word. Als hij dat heeft gedaan, laat hij het navigatiemenu zien en hoe je onder Verwijzingen een klikbare inhoudsopgave maakt. 

Op een blauw vlak verschijnt www.goedekennis.nl. In de hoek van het beeldscherm staat het logo.

Uitvoerbaarheid

 Makkelijk

Voorwaarde

 Microsoft Word op je computer 

 

Je kunt in Word een koppenstructuur aanmaken. Dan doen wij bijvoorbeeld in onze Edu-tekstbestanden. Maar waarom zou je dat ook zelf doen? Daar maak je het bestand toegankelijker mee. Lezers met een visuele beperking kunnen zo gemakkelijk door de tekst navigeren. Voor mensen met dyslexie geeft het overzicht. En eigenlijk vindt iedereen een tekst die goed gestructureerd en goed navigeerbaar is (je kunt vinden wat je wilt) gewoon heel fijn. Doen dus! Het is ook nog eens heel makkelijk. 

Onder het startmenu in Word vind je het onderdeel 'stijlen'. Daarmee maak je koppen. In het filmpje (5 minuten) wordt het stap voor stap uitgelegd. 

27 juni 2017Tags: word, toegankelijkheid, video,