goedekennis.nl >> Tips >> Webinars >> Terugkijken: webinar Edu-tekstbestanden

Terugkijken: webinar Edu-tekstbestanden

Tekstalternatief video

Duur video: 40:43 minuten

In blauwe letters op een wit scherm verschijnt:

Webinar
"Zo werk je met Edu-tekstbestanden. 

Iris (in gestreepte trui)  is in beeld als host en introduceert het webinar. Anneke (in blauw jasje) presenteert de inhoudelijke delen, terwijl naast haar de ondersteunde PowerPoint in beeld is. Wanneer er vragen worden gesteld in de live-uitzending zijn Iris en Anneke tegelijkertijd in beeld. Davy (grijze trui) komt in beeld samen met een Edu-tekstbestand waarin hij laat zien hoe het werkt. 

Een Edu-tekstbestand? Dat is een schoolboek als digitaal Word-bestand. In deze tekstbestanden vind je de tekst uit gewone school- of studieboeken. Een bestand met alleen de tekst zonder opmaak maar met een goede structuur, zodat de tekst ook kan worden weergegeven op een brailleleesregel. Je kunt de tekst ook laten voorlezen door je computer. Handig als je blind bent, maar ook voor leerlingen met een andere leesbeperking.

In dit webinar leggen Anneke en Davy uit waarom zo’n bestand iets voor jou of je leerling is. En dat niet alleen. Ze bespreken handige tips waardoor je leert hoe je het meeste uit het bestand kan halen. Hoe vind je snel de juiste pagina of opdracht? Hoe vul je oefeningen in? En voor de leraar: hoe kijk je die opdrachten gemakkelijk na? Een Edu-tekstbestand is meer dan alleen tekst, we voegen er allerlei functies aan toe om er snel mee te werken. Dat en meer komt voorbij in dit webinar.

Downloads

  • De PowerPointpresentatie die we tijdens het webinar hebben gebruikt. Handig om erbij te hebben. 
  • Een document met handige linkjes, een overzicht van sneltoetsen en antwoorden op de vragen die gesteld zijn. 
21 maart 2018Tags: edu-tekst, webinar, kiezen,