goedekennis.nl >> Tips >> Webinars >> Terugkijken: webinar van literatuur tot lesboek

Terugkijken: webinar van literatuur tot lesboek

Tekstalternatief video

Duur video: 37:10 minuten

Op een witte achtergrond staat in zwarte letters: Van Literatuur tot Lesboek. Lezen voor leerlingen met een leesbeperking. Links onderin staan de logo's van Dedicon en Passend Lezen.

Anneke (rode blouse met witte vogels)  is in beeld als host en introduceert het webinar. Janneke (in blauw jasje) presenteert de inhoudelijke delen, terwijl naast haar de ondersteunde PowerPoint in beeld is. Wanneer er vragen worden gesteld in de live-uitzending zijn Anneke en Janneke tegelijkertijd in beeld.

Op school wordt veel gelezen. In lesboeken natuurlijk, maar ook in prentenboeken, avi-boekjes of boeken voor een boekenlijst. Kortom, lezen heeft een belangrijke plek in de les. Maar wat als je een leesbeperking hebt, omdat je bijvoorbeeld blind of slechtziend bent, of dyslexie hebt? Dan is lezen niet zo vanzelfsprekend.

Gelukkig zijn er ook voor leerlingen met een leesbeperking een heleboel oplossingen. Alle boeken die bij een school- of studiemethode horen, kun je bestellen in een toegankelijke vorm bij Dedicon. En voor aangepaste leesboeken van alle niveaus, kun je terecht bij Bibliotheekservice Passend Lezen. Hoe zorg je voor een passende leesoplossing voor jouw leerling? Dat leggen we je uit in bovenstaand webinar, dat op 15 november georganiseerd werd door Dedicon en Passend Lezen.

Downloads

  • De PowerPointpresentatie die we tijdens het webinar hebben gebruikt. Handig om erbij te hebben. 
  • Een document met handige linkjes, een overzicht van sneltoetsen en antwoorden op de vragen die gesteld zijn. 
26 november 2018Tags: webinar, vrij lezen, passend lezen