goedekennis.nl >> Tips >> Webinars >> Terugkijken: webinar voelbare tekeningen

Terugkijken: webinar voelbare tekeningen

Tekstalternatief video

Duur video: 40:43 minuten

In blauwe letters op een wit scherm verschijnt:

Webinar  "Leren met voelbare tekeningen'" 

Iris (blauwe jumpsuit)  is in beeld als host en introduceert het webinar. Anneke (wit/blauw gestreept jurkje) presenteert de inhoudelijke delen, terwijl naast haar de ondersteunde PowerPoint in beeld is. Op de PowerPoint staan in zwarte letters op een witte achtergrond kernwoorden uit de presentatie die Anneke geeft. Wanneer er vragen worden gesteld in de live-uitzending zijn Iris en Anneke tegelijkertijd in beeld. Wanneer Anneke de workshop geeft, zie je de betreffende voelbare tekening waarover ze praat en haar handen die de tekening betasten. 

Voelbare tekeningen zijn een van de leesvormen die we maken voor leerlingen met een visuele beperking. Een belangrijke leesvorm, want school-en studieboeken worden steeds visueler en staan vol met afbeeldingen die leerlingen nodig hebben om de tekst te begrijpen of om opdrachten te maken. Denk maar aan de grafieken in het wiskundeboek of de tekeningen uit de biologiemethode zoals het oog. Maar afbeeldingen zijn niet toegankelijk voor blinde en slechtziende leerlingen. Daarom maken we bij Dedicon belangrijke tekeningen uit het schoolboek voelbaar. Zo kunnen leerlingen met een visuele beperking die grafiek uit het wiskunde boek of de tekening van het oog op de tast ontdekken.

In dit webinar vertelt productmanager Anneke waarom voelbare tekeningen een goede aanvulling zijn op het schoolboek. En ze vertelt over onze eigen serie 'Op de tast...' waarin onderwerpen worden uitgelegd aan de hand van voelbare tekeningen. Je leert hoe en waar je ze kunt bestellen. Ook ontdek je hoe je voelbare tekeningen het beste kunt lezen door met de voelbare tekeningen aan de slag te gaan.

Downloads

  • Download de PowerPointpresentatie die we tijdens het webinar hebben gebruikt. Handig om erbij te hebben. 
  • Download dit document met handige linkjes en antwoorden op de vragen die gesteld zijn tijdens het live webinar. 
5 juni 2018Tags: voelbare tekeningen, webinar, kiezen