Zomeractie van Dedicon

Meisje ligt in hangmat. Zij heeft een koptelefoon en zonnebril op haar hoofd. In haar handen een mobiele telefoon.

(Zomer) leesdip? #IKLEESDOOR

Dedicon geeft waardevolle tips om lezen leuker én makkelijker te maken. Ook in de vakantie.

Heb jij ook een goede tip om te blijven lezen in de zomervakantie? Laat het ons dan weten en maak kans op een hippe hangmat!

Wees voorbereid: bestel goed én op tijd

Leerlingen in beeld. Een meisje steekt beide duimen omhoog.

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, de voorbereidingen zijn gestart. Je wilt het liefst voor alle leerlingen op tijd én goed kunnen starten. Ook voor de leerling met een leesbeperking.

  • Eenvoudig in één keer je boekenlijst bestellen?
  • Een schoolboek niet in onze collectie?
  • Hoe weet ik wat ik moet bestellen?

Heb je een visuele beperking?

Dan ben je bij ons op de juiste plek. Bij Dedicon kan je schoolboeken bestellen in de vorm die voor jou lekker leest. Natuurlijk is het wel handig om te weten wat lekker leest. Ontdek nu welke digitale en gesproken leesvormen voor jou werken.

Heb je dyslexie?

Bij Dedicon maken we schoolboeken in gesproken vorm of als dyslexiebestand. Wat jij fijn vindt lezen kun je vooraf al uitproberen. Ontdek zo welke vorm voor jou het beste werkt. 

Wat kun je met welke leesvorm?

Blind meisje leest in kleermakerszit in een brailleboek

Welke leesbeperking je ook hebt, voor iedereen is er een passende oplossing. De educatieve collectie van Dedicon bestaat uit duizenden aangepaste schoolboeken. Maar hoe weet je welke leesvorm het meest geschikt is? Ga goed voorbereid het nieuwe schooljaar in!

Leren en studeren met Op de tast...

Jongen leest in een brailleboek met voelbare tekeningen

De voelbare tekeningen in de Op de tast... collectie van Dedicon zijn methode-onafhankelijk en kunnen ingezet worden naast of in plaats van de gebruikelijke schoolmaterialen. Denk hierbij aan topografie, de seizoenen of de iconen van de 10 tijdvakken. Weten wat er in onze collectie zit? 

Helpen kiezen

Jongen zit achter de computer. Kijkt achterom en glimlacht.

Iedere leerling is anders. En iedere leesbeperking is anders. Aan het eind of begin van het schooljaar wordt vaak opnieuw bekeken of de leesvorm (nog) wel passend is. Hoe maak je de juiste keuze? Het helpt als je weet welke vragen je kunt stellen.

Ervaring

Image
Griekse tempel


Hoe volg je het vak Grieks als je blind bent? Stan weet het, hij werkte met de Edu-tekstbestanden van Dedicon in combinatie met zijn brailleleesregel. 

Wat is het verschil?

Meisje met koptelefoon op haar hoofd kijkt naar haar telefoon.

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en je hebt extra ondersteuning nodig bij het lezen. Zowel een dyslexiebestand als een gesproken boek leest de tekst uit het schoolboek voor. Wat is eigenlijk het verschil tussen een dyslexiebestand en een gesproken boek?

Webinar Edu-tekstbestanden

Voor leerlingen met een visuele beperking maken we bij Dedicon Edu-tekstbestanden. Heb of krijg je een leerling op school die werkt met Edu-tekstbestanden? Ga je volgend jaar naar de brugklas en ga je werken met digitale schoolboeken? Bekijk het webinar terug en leer (beter) werken met Edu-tekstbestanden.

VRAAG HET ONZE EXPERT

Image
Profielfoto Susan van den Akker

Meer weten over het bestellen van aangepaste schoolboeken? Onze expert Susan van den Akker weet er alles van!

Ervaring

Frans en Mariska Bauer hebben twee zoons met dyslexie

“Daar zijn we heel open over en we vinden het belangrijk dat erover wordt gepraat." 
Mariska vertelt over wat ze allemaal moest regelen en geeft tips aan ouders met kinderen met dyslexie. Benieuwd naar het verhaal?

Poll

Heb jij je nieuwe dyslexiebestanden voor komend schooljaar al besteld?

Keuzen
Geef je mening!

Heb je in het afgelopen jaar aangepaste schoolboeken bij ons besteld? We zijn heel benieuwd naar je mening. Alleen zo kunnen wij onze producten en diensten nóg beter maken!

Enquête voor scholen en praktijken

Enquête voor particulieren

Hoe werkt LEX?

2 screens van LEX op mobiele telefoon

Wat is LEX? Hoe werkt het? Welke schoolboeken kan ik ermee beluisteren en hoe kom ik eraan? Lees alle antwoorden op je vragen over de lees-app LEX!

Verklaring leesbeperking

Alle schoolboeken die Dedicon levert in aangepaste leesvorm zijn exclusief verkrijgbaar voor leerlingen die een aantoonbare leesbeperking hebben. 

TIP! Heb je een aantoonbare leesbeperking? Dan is het handig als je je bestelling door je school laat doen. Zij hebben vaak al een account en kunnen dan makkelijk boeken voor je klaarzetten.

Direct contact

Klantenservice team van Dedicon

Graag direct antwoord op al je vragen?
Bel onze klantenservice!
T: 0486 486 486 

Delen op Social Media