Elke dag slimmer

Dedicon maakt passend onderwijs mogelijk

In deze kennisbank vinden onderwijsprofessionals, ouders en leerlingen alle informatie over aangepaste schoolboeken. Deze zijn in veel gevallen een perfecte uitkomst wanneer leerlingen blind of slechtziend zijn of dyslexie hebben. Alle artikelen zijn geschreven door de onafhankelijke onderwijsspecialisten van Stichting Dedicon.

Kickstartdagen bij Dedicon

Tekst: Kickstartdagen Boost je schooljaar!

Het schooljaar is gestart! De schoolboeken zijn binnen, en dan? Hoe haal je het maximale uit je aangepaste schoolboek? En wat is er nog meer te krijgen bij Dedicon?

Tijdens de Kickstartdagen geven we je graag tips en adviezen om het schooljaar zo te starten zodat jouw leerling daar het hele schooljaar profijt van heeft. 
 

We boosten graag je schooljaar met antwoorden op de meestgestelde vragen en ervaringen van andere gebruikers. Ben je AOB'er of begeleid je leerlingen met een visuele beperking? De komende weken kun je deelnemen aan online events! Lees snel verder voor meer informatie en meld je aan!

Naar de brugklas met dyslexie?

Leerling Pim

In het magazine 'Succesvol studeren met dyslexie' van Dedicon lees je hoe je goed voorbereid naar de brugklas gaat met dyslexie. Je beluistert en leest ervaringen van Pim, Bas en Sara met dyslexiebestanden en gesproken boeken. Ben jij klaar  voor de brugklas?

EPUB in de klas

Jongen luistert met behulp van zijn tablet zijn schoolboek.

Een schoolboek waarbij je kunt kiezen in welke leesvorm(en) je het wilt lezen? Ja, dat kan! Een digitaal schoolboek in EPUB brengt leesvormen samen: luisteren, kijken en voelen. Wil je weten wat het is? Wat de verschillen én voordelen zijn? En het zelf uitproberen?

Verklaring leesbeperking

Alle schoolboeken die Dedicon levert in aangepaste leesvorm zijn exclusief verkrijgbaar voor leerlingen die een aantoonbare leesbeperking hebben. 

Wij helpen je graag verder!

Klantenservice team van Dedicon

Heb je vragen over aangepaste schoolboeken en wil je direct antwoord? Bel onze klantenservice! 
T: 0486 486 486 

Altijd op de hoogte?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen van Goede Kennis elk kwartaal in je mailbox.