Docent Matulessy introduceert voorlees-app LEX

Over de voordelen voor leerlingen én leerkrachten

“Als docent Nederlands wil ik mijn leerlingen lees- en leerplezier meegeven. En dat zonder gedoe. De LEX-voorleesapp heeft vele voordelen. Voor de leerlingen én voor mij als docent.” Luister naar Carlien Matulessy, docent Nederlands. Zij introduceerde enkele jaren geleden de voorlees-app LEX op haar middelbare school.

Liever lezen dan luisteren?

“Ik heb het erg naar mijn zin als docent Nederlands op het Maaslandcollege. Ik heb er ooit voor gekozen om Nederlands te gaan studeren, omdat ik zelf van taal en lezen houd. Ik stond er toen nog niet zo bij stil dat het lezen soms niet vanzelf gaat. Het mooiste aan mijn vak is dan ook om álle leerlingen enthousiast te krijgen voor boeken en de Nederlandse taal. 

De LEX-app kende ik nog van mijn vorige baan. Ik heb hem hier geïntroduceerd. Dat ging niet zonder slag of stoot. Hoe werk je met leerlingen in de klas die in een keer hun mobiel gaan gebruiken? Hoe weet je waar ze zijn gebleven in de lesstof? Deze en vele andere vragen werden gesteld, logisch. 

Ik vind het ideaal die app, de leerlingen hebben altijd hun boeken bij zich en kunnen nagenoeg helemaal zelfstandig er mee werken. Het haalt het plezier voor mijn lesstof naar boven. Bovendien kunnen ze thuis verder met het hoofdstuk waar ze in de les zijn gebleven. Het argument “de wifi doet het niet” geldt in deze niet. De app is namelijk ook offline te gebruiken!”

Ervaring met de online player

Inmiddels werken er ook leerlingen met de Online player in mijn klas. Handig wanneer ze geen eigen player hebben en de boeken via de laptop beluisteren. De Online player gebruik je via de webwinkel van Dedicon. Handig om te weten! Ik ga mijn collega's er meer over vertellen!

Afbeelding
Klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over de LEX app, gesproken schoolboeken of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder!
T: 0486 486 486

Moet je ook 'ns luisteren...

Luisteren via de Online Player

Gesproken boeken die je in de webwinkel van Dedicon bestelt kun je voortaan direct afspelen via de Online Player. Handig, wanneer je wilt luisteren via een PC of laptop!

Publicatiedatum: 28 juli 2020 Laatste update: 10 months geleden