Een overzichtelijke website met readerweergave

Lees de tekst zonder opmaak

Maakt de opmaak van een website dat het lezen van de tekst minder makkelijk gaat? Leidt het je af van de inhoud? Je kunt de lay-out uitzetten: dan verschijnt alleen de tekst in beeld. Je kunt dan zelfs het lettertype, de lettergrootte en achtergrondkleur aanpassen op jouw voorkeuren. Dat heet de readerweergave.

Hans legt in het filmpje van 1:29 minuten uit hoe je readerweergave aanzet, wanneer je met iPhone, iPad of op een Mac in Safari werkt.


[Audiodescriptie: Op een blauw vlak verschijnt in witte letters Goede kennis. Een lamptouwtje wordt aangetrokken en het beeldmerk in de vorm van een lampje verschijnt in beeld. Gedeeld door Dedicon komt onder Goede kennis te staan. 
Een hand bedient de iPad die op tafel ligt. Door op de drie streepjes in de linkerhoek van de adresbalk te klikken, wordt de readerweergave aangezet. De webpagina op cluborange.dedicon.nl verliest dan zijn lay-out; alleen de tekst blijft over. 
Op een blauw vlak verschijnt www.goedekennis.nl. In de hoek van het beeldscherm staat het logo.

Duur filmpje: 01:39 minuten 
De ondertiteling kun je aan- en uitzetten in de YouTube-player bij Closed Captions (CC)]

Update 2019: dit filmpje is opgenomen in april 2017. Het kan dus zijn dat iOS er jouw mobiel of tablet anders uitziet en de website die als voorbeeld wordt gebruikt, veranderd is. De functie van de readerweergave werkt nog hetzelfde.

Meer weten?