Een overzichtelijke website met readerweergave

Lees de tekst zonder opmaak

Maakt de opmaak van een website dat het lezen van de tekst minder makkelijk gaat? Leidt het je af van de inhoud? Je kunt de lay-out uitzetten: dan verschijnt alleen de tekst in beeld. Je kunt dan zelfs het lettertype, de lettergrootte en achtergrondkleur aanpassen op jouw voorkeuren. Dat heet de readerweergave.

Hans legt in het filmpje van 1:29 minuten uit hoe je readerweergave aanzet, wanneer je met iPhone, iPad of op een Mac in Safari werkt.

[Audiodescriptie: Een wit vlak met daarop 'lezen met de readerweergave' verschijnt linksonder in beeld. Een hand bedient de iPad die op tafel ligt. Door op de drie streepjes in de linkerhoek van de adresbalk te klikken, wordt de readerweergave aangezet. De getoonde webpagina van cluborange.dedicon.nl verliest dan zijn lay-out; alleen de tekst blijft over.]
Op een blauw vlak verschijnt www.goedekennis.nl. In de hoek van het beeldscherm staat het logo.

Duur filmpje: 01:39 minuten 
De ondertiteling kun je aan- en uitzetten in de YouTube-player bij Closed Captions (CC)]

Update 2020: Deze video is gemaakt in april 2017. Het zal er nu anders uitzien in je browser Safari. De reader weergave zit nu onder de het icoon AA in de adresbalk en werkt nog precies hetzelfde.

Publicatiedatum: 3 oktober 2019 Laatste update: 1 jaar geleden