Leeskilometers blijven maken met Yoleo

Thuisonderwijs? Voorkom een leesdip!

Hoe zorg je ervoor dat kinderen blijven lezen nu de scholen dicht zijn? En hoe maak je lezen leuk voor kinderen die niet van lezen houden om welke reden dan ook? De online leesgame Yoleo stimuleert kinderen van 8 tot 12 jaar om leeskilometers te maken en voorkomt een leesdip nu leerlingen langer thuis moeten blijven.

Leesplezier

Een paar jaar geleden hebben de onderwijsspecialisten van Dedicon de leesgame Yoleo.nl ontwikkeld. Belangrijkste doelstelling: breng leesplezier terug bij kinderen met een lage leesmotivatie. Nu kinderen thuis onderwijs volgen is het maken van leeskilometers extra belangrijk. Zeker voor kinderen met een lage leesmotivatie. Het is goed om te weten dat iedereen die lid is van de openbare bibliotheek inmiddels kosteloos gebruik kan maken van deze leuke leesgame. Een goede en belangrijke ontwikkeling, want zo is leesplezier voor iedereen bereikbaar. We zijn er trots op dat duizenden nieuwe lezers zich hebben aangemeld op Yoleo.nl.

Karaokelezen

In de online omgeving vind je meer dan 80 populaire jeugd- kinderboeken in hybride vorm. Dat noemen we ook wel karaokelezen: Een menselijke stem leest de tekst voor, terwijl een handig karaokebalkje meeloopt met de tekst op het beeldscherm. Zo luisteren en lezen kinderen tegelijk. Ze kunnen ook zelf het lettertype, de lettergrootte en het leestempo aanpassen, zodat ze kunnen lezen in de vorm die bij hen past. Met Yoleo wordt lezen dus niet alleen leuker, maar ook makkelijker.

Verdien leespunten met Yoleo

Hoe meer een kind leest, hoe meer punten er verdiend worden. Met deze punten kunnen ze hun online kamer pimpen of verder komen in het game-onderdeel. Een nieuw behangetje op je muur? Ook dat kan je kopen van je punten. Kinderen kunnen hun vorderingen en behaalde resultaten met vrienden delen. En dat motiveert om verder te lezen. 

  

Toegankelijk - thuis en op school

Vanaf elke computer en tablet met internet heb je toegang tot Yoleo. Handig om thuis te lezen en straks weer gewoon op school of in de dyslexiepraktijk. 

Meer weten over Yoleo

"Elk kind wil leren lezen"

Dyslexiespecialist Esther Molema vertelt over Yoleo:

“Elk kind wil leren lezen. Yoleo is een prachtige manier om kinderen in boeken te ‘lanceren’. Laatst vertelde een moeder dat ze haar dochter voor het eerst had zien giechelen bij een boek. Als kinderen merken dat ze wél zelfstandig en met plezier kunnen lezen, motiveert dat enorm!”