Leeskilometers blijven maken met Yoleo

Thuisonderwijs? Voorkom een leesdip!

Hoe zorg je ervoor dat kinderen blijven lezen. Ook als de scholen dicht zijn? En hoe maak je lezen leuk voor kinderen die niet van lezen houden? Maar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze dyslexie hebben of moeite met lezen hebben? De gratis online leesgame Yoleo stimuleert kinderen van 8 tot 12 jaar om leeskilometers te maken en voorkomt een leesdip nu leerlingen thuis moeten blijven.

Karaokelezen

In de online omgeving vind je meer dan 80 populaire jeugd- kinderboeken in hybride vorm. Dat noemen we ook wel karaokelezen: Een menselijke stem leest de tekst voor, terwijl een handig karaokebalkje meeloopt met de tekst in het beeldscherm. Zo luisteren en lezen kinderen tegelijk. Ze kunnen ook zelf het lettertype, de lettergrootte en het leestempo aanpassen, zodat ze kunnen lezen in de vorm die bij hen past. Met Yoleo wordt lezen dus niet alleen leuker, maar ook makkelijker.

Verdien leespunten met Yoleo

Hoe meer kinderen lezen, hoe meer punten ze verdienen waarmee ze hun online kamer pimpen of verder komen in het game-onderdeel. Een nieuw behangetje op je muur? Dat kan je kopen van je punten. Kinderen kunnen hun vorderingen en behaalde resultaten met vrienden delen. En dat motiveert om verder te lezen. 

  

Toegankelijk - thuis en op school

Vanaf elke computer met internet heb je toegang tot Yoleo. Met de speciale app kun je met Yoleo lezen op je iPad of Android tablet. Handig om thuis te lezen, maar dus ook gewoon op school of in de dyslexiepraktijk. En alle kinderen met een bibliotheekpas kunnen gratis gebruik maken van Yoleo. 

Meer weten over Yoleo

"Elk kind wil leren lezen"

Dyslexiespecialist Esther Molema vertelt over Yoleo: “Elk kind wil leren lezen. Yoleo is een prachtige manier om kinderen in boeken te ‘lanceren’. Laatst vertelde een moeder dat ze haar dochter voor het eerst had zien giechelen bij een boek. Als kinderen merken dat ze wél zelfstandig en met plezier kunnen lezen, motiveert dat enorm!”