Met de conversiedienst razendsnel een bestand toegankelijk maken

Met één druk op de knop huiswerkopdrachten aanpassen

Je bent leerkracht en hebt een huiswerkopdracht in pdf voor jouw leerlingen. Dat is mooi, maar stel dat één van je leerlingen blind is. Of je hebt een leerling met dyslexie. Hoe zorg je ervoor dat deze leerlingen de opdracht ook (goed) kan lezen?

Converteren is makkelijker dan je denkt

Je kunt verschillende bestandsformaten converteren naar een toegankelijk bestand met de conversiedienst van Dedicon. Nadat je bent ingelogd in de webwinkel ontvang je met een druk op de knop een nieuw bestand dat wel toegankelijk is. 

Een pdf is vaak niet toegankelijk, zoals je kunt lezen in het artikel ‘Zo herken je een toegankelijke pdf’. De conversiedienst zorgt ervoor dat je een bestand ontvangt dat wel toegankelijk is. Dat kan met meer dan alleen pdf’s: met Word-bestanden, txt-bestanden, PowerPoint: van alles. Ook kan je het bestand naar verschillende formaten converteren; denk ook aan een gesproken formaat, ePub of XML.  

De conversiedienst is bedoeld om een bestand om te zetten dat je snel nodig hebt en anders niet toegankelijk is.  Het is een geautomatiseerd proces: hierdoor kunnen we geen garantie geven op het eindresultaat. De kwaliteit van het eindproduct is ook sterk afhankelijk van de kwaliteit van je bronbestand.
Heb je geen account van de webwinkel Educatief en wil je toch snel een bestand omzetten? Dan kun je ook terecht op toegankelijkmaken.nl.

We helpen je graag verder!

De klantenservice van Dedicon

Heb je een vraag over de conversiedienst? Onze klantenservice helpt je graag verder!
T: 0486 486 486

Publicatiedatum: 3 oktober 2019 Laatste update: 2 weken geleden