Muziek op maat: een handig overzicht

Waar kun je terecht?

Muziek maken is leerzaam én leuk! Tenminste, als je de muziek kunt maken waar je zelf van houdt. Dedicon biedt passende mogelijkheden en levert maatwerk voor mensen die blind of slechtziend zijn en muziek willen leren. Om snel te weten waar je voor welk onderdeel terecht kunt, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt.

Waar kun je terecht voor bladmuziek?

Bij wie? Voor wat?
Dedicon

• Braille bladmuziek

Bij het starten met braille bladmuziek raadt Dedicon aan zo vroeg mogelijk te starten. Leg de basis op jonge leeftijd aan. Door te starten met eenvoudige liedjes is de motivatie om verder te gaan snel aanwezig. Onderstaande materialen zijn verkrijgbaar bij Dedicon. Je kunt ze inzetten om te starten met braille bladmuziek. 

Wie is er bang voor braille bladmuziek?

Een korte introductie en handboek voor iedereen die op eenvoudige wijze de eerste beginselen van braille bladmuziek wil leren:
o    Bestellen
o    Gratis download

Basisboek braille bladmuziek

Handig als je de eerste kennismaking onder de knie hebt en verder wilt met het braille muziekschrift. Je vindt hierin de meest voorkomende muziektekens uit het beginners- en gevorderden niveau van de muziek, met een beknopte uitleg. 
o    Bestellen 
o    Gratis download

10 kinderliedjes

Eenvoudige liedjes die speciaal gemaakt zijn om te oefenen met braillebladmuziek. Zoals Vader Jacob, Altijd is kortjakje ziek, Op een grote paddenstoel. 
o    Bestellen 
o    Gratis download

TIP: 

Kijk ook eens naar de uitgave van Lux & Louise, 5 kinderliedjes in 4 talen met alle tekst en muziek in print en braille. In dit project is een meertalig boek met kinderliedjes ontwikkeld. Het boekje bevat 5 kinderliedjes die interessant zijn qua zang, leren van lichaamsdelen en bewegingen. Op deze manier is het voor blinde en slechtziende kinderen makkelijker om de tekst en de plaatjes aan de echte wereld te koppelen.

• Gesproken bladmuziek

Gesproken bladmuziek bestaat uit klankvoorbeelden en gesproken tekst.
o    Meer informatie over gesproken bladmuziek 


• Vergroting bladmuziek

Bladmuziek kan bij Dedicon worden vergroot op A3 of A4 formaat.
o    Zelf bladmuziek vergroten? 
o    Zie voor digitale oplossingen het kennisportaal van Visio


• Reliëftekeningen

Dedicon heeft een tekeningenband in reliëf gemaakt met daarin de meest voorkomende visuele muziektekens. 
o    Bestellen
o    Gratis download

Vraag een gratis pakket aan! In dit pakket zitten posters en flyers om leerlingen, ouders of (muziek)docenten te wijzen op de mogelijkheden op gebied van aangepaste muziekvormen.

Interesse in een workshop braillebladmuziek? Laat het weten! Samen met onze productmanager wordt bekeken waar de behoefte ligt en waar op ingespeeld kan worden. Mail Julian Nauta, productmanager muziek: JulianNauta@dedicon.nl

Externe helpdesk braille muziek

Waar vind ik een muziekdocent die mij kan helpen braille bladmuziek te leren? Hoe kan ik het beste braille notenschrift onder de knie krijgen? Heb je praktische vragen?

Mail de helpdesk: helpdeskbraillemuziek@gmail.com

Kennisportaal Visio Muziek 

Tips voor zelf maken van gesproken bladmuziek en letternotatie, gesproken gitaarmethode, software/apps vergroten bladmuziek, componeren, etc.

Alles over muziek bij Visio

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over aangepaste muziekvormen? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486

Meer weten over muziek?

  • Bestellen uit collectie kan via de webwinkel van Dedicon.
  • Vind je jouw favoriete artiest niet in de collectie? Je kunt een productieverzoek indienen op naam van een gebruiker met een visuele beperking.
    Neem bij vragen of productieverzoeken contact op met de klantenservice: Telefoon: (0486) 486 100 klantenservice@dedicon.nl
  • En meer artikelen over muziek leren met een visuele beperking vind je op deze overzichtspagina.
Publicatiedatum: 8 maart 2021 Laatste update: 10 months geleden