Sara (13) over voorleesapp LEX

Dyslexie in de brugklas, hoe is dat?

“LEX, dat is een soort van Netflix, maar dan voor je schoolboeken.” Sara (13) vertelt over haar ervaringen met de voorleesapp LEX. Luister maar...

Liever lezen dan luisteren?

Vind je het fijner om de tekst te lezen of wil je de tekst graag delen? Hieronder vind je de tekst van het geluidsfragment:

“Wat LEX is? Dat is een app voor mijn schoolboeken die ik op mijn iPhone heb. Daarmee kan ik mijn schoolboeken beluisteren. Die boeken zijn ingesproken en als ik dan het echte boek erbij houd dan kan ik makkelijker de tekst volgen. Ik heb dyslexie… dus. 

Eigenlijk vind ik het niet zo erg dat ik die app op school moet gebruiken. Veel kinderen vinden het zelfs stoer dat ik die heb, want het lijkt op een soort Netflix, maar dan voor schoolboeken. Ik heb al mijn boeken op een eigen boekenplank in die app, da’s superhandig!

Met mijn vriendinnen halen we wel eens grapjes uit met die app, want ik kan de snelheid van de stem aanpassen. Bijvoorbeeld heel langzaam of juist heel snel. Dan hoor je zo’n hele hoge snelle stem en dan liggen we met z’n allen in een deuk!”

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over de LEX app, gesproken schoolboeken of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder!
T: 0486 486 486

Moet je ook 'ns luisteren...

Luisteren via de Online Player

Gesproken boeken die je in de webwinkel van Dedicon bestelt kun je voortaan direct afspelen via de Online Player. Handig, wanneer je wilt luisteren via een PC of laptop!

Publicatiedatum: 30 juli 2020 Laatste update: 4 maanden geleden