Stap aan boord van Schip Ahoy!

Samen is leuker

Wie droomt er niet van om zelf aan het roer van een schip te staan? Dat kan nu met Schip Ahoy! Stap aan boord en begin aan een spannende tocht over de wereldzeeën! Onderweg ontdek je samen met je medespelers bijzondere eilanden en voer je verschillende opdrachten uit. En het allermooiste is: het maakt niet uit of je kunt zien of niet, iedereen kan dit spel spelen en zich een ware kapitein voelen!

Schip Ahoy! is er voor iedereen 

Dedicon introduceert een leuk én leerzaam spel voor kinderen van 8 tot 99 jaar. Het is een inclusief spel; of je nu blind of slechtziend bent, iedereen kan dit spel spelen. Het spel is ontwikkeld door Dedicon en stimuleert op een leuke manier samenwerking, ruimtelijk inzicht en speltactiek. Het is een educatief spel, maar kan ook thuis met het hele gezin worden gespeeld. Het bordspel is aantrekkelijk vormgegeven, het bevat goed voelbare pionnen en een spelbord in reliëf. De handleiding is er behalve in zwartdruk, ook in braille en in vergrote tekst aan toegevoegd.
 

Het bordspel Schip Ahoy met dobbelsteen en fiches
 

Een echte aanvulling  

Hanneke Kemp, AOB’er bij Bartiméus, had het geluk het spel al in de testfase met leerlingen te kunnen spelen. Zij is ontzettend blij dat het spel nu beschikbaar is. “Eindelijk is er een spel dat echt door iedereen in de klas kan worden gespeeld!” Ze vertelt enthousiast verder: “Veel spellen op de markt zijn ongeschikt voor kinderen met een visuele beperking of zijn niet aantrekkelijk voor samenspel met ziende kinderen. De moeilijkheidsgraad van Schip Ahoy! kan worden aangepast. Dat nodigt uit om het vaker te spelen. Een educatief spel als Schip Ahoy! biedt dus vele mogelijkheden, waardoor het echt een aanvulling in de klas is.” 
Kemp adviseert collega-AOB’ers en leerkrachten om de blinde of slechtziende leerling vooraf kennis te laten maken met het bordspel. Na twee à drie keer kan het spel zelfstandig worden gespeeld.
 

Het spelbord van Schip Ahoy
 

“Het leukste spel op school!” 

Hanneke Kemp vroeg de leerlingen een paar weken na het spelen van het spel wat ze ervan vonden. Het viel haar op dat ze nog precies wisten wat het doel was van het spel. Een van haar blinde leerlingen vertelt: “Je vaart op zee en je moet allerlei opdrachten doen. Als je dan op een plek komt waar iemand al staat, mag je al zijn spullen én het schip stelen. Dat is mij ook gelukt!” Het was volgens de leerlingen erg leuk en gezellig om vooral samen met andere kinderen een spel te kunnen spelen. Op de vraag waarom iedere leerling dit spel zou moeten spelen kwam een unaniem antwoord: “Het is gewoon het allerleukste spel om op school te spelen!”

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over Schip Ahoy! of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486

Meer over de spelvorm

Je speelt het spel met 2 tot 5 spelers. Je speelt steeds van links naar rechts op het spelbord. Aan het eind van een rij, ga je naar het vakje aan het begin van de volgende rij. Één speler wordt aangewezen als spelleider, deze leest de teksten en spelregels voor. Hij vertelt bijvoorbeeld wat de spelers moeten doen als ze op een speciaal vakje komen.

Op het spelbord vind je 5 ‘speciale’ vakjes. Deze worden met een ringetje aangegeven. Dit zijn vijf bijzondere eilanden die je tegenkomt wanneer je met je schip aan een tocht begint over de wereldzeeën. Er wordt om de beurt met een dobbelsteen gegooid. Als je op een eiland komt, dan moet je een opdracht uitvoeren. De opdrachten staan in de handleiding. Een voorbeeld: Als je op eiland ‘Foula’ komt: moet je 1 beurt overslaan, omdat je besluit om toch nog even te knuffelen met de Shetlandpony’s (ondanks het slechte weer).

Op elk eiland ligt bovendien een schat (in de vorm van een fiche). Als je als eerste speler op een eiland komt, is de schat van jou. Maar andere spelers kunnen ook je schat 'enteren'. Het spel is afgelopen wanneer de eerste speler aan het einde van het spelbord is gekomen. De spelronde wordt afgemaakt en de fiches worden geteld. De speler met de meeste schatten wint. 

Wanneer het spel wat vaker gespeeld is en iedereen heeft het wat meer onder de knie, kunnen de extra’s erbij worden gepakt. De eerste extra is het reisverhaal, zo kom je meer te weten over de vijf eilanden en hun klimaat. Zoals leuke weetjes over de krabben op Kersteiland! Het verhaal is verdeeld in 10 stukjes. De spelleider leest deze stukjes voor op bepaalde momenten in het spel. De tweede extra is een voelbare wereldkaart (A3) waarop de eilanden en de vaarroute zijn aangegeven. Er zit een beschrijving van deze kaart in de handleiding.

Afbeelding
Afbeelding speldoos Schip Ahoy!

Wees er snel bij!

Schip Ahoy! is ontwikkeld met financiële bijdragen van verschillende fondsen. Daarom kan het spel worden aangeboden voor het vriendelijke tarief van slechts €39,95. Het spel is in gelimiteerde oplage beschikbaar, dus wees er snel bij! 

 Logo OogfondsLogo Stichting Het gehandicapte kindLogo Stichting Kinderfonds van Dusseldorp

Publicatiedatum: 3 december 2020 Laatste update: 2 maanden geleden