Thuisonderwijs: start met je literatuurlijst

Literatuur voor leerlingen met een leesbeperking

Ook leerlingen met een leesbeperking moeten voldoende literatuur lezen voor vakken zoals Nederlands en Engels. En nu de scholen dicht zijn, kan dat gewoon blijven doorgaan. Sterker nog, juist nu kunnen zij leeskilometers maken! Gelukkig zijn er voor hen boeken die fijner lezen: de aangepaste boeken van Passend Lezen. Snel te bestellen, gewoon thuis op de bank!

Aangepast lezen voor de lijst

Kinderen met een leesbeperking vinden het niet altijd een pretje om ook nog literatuur te moeten lezen. Alternatieve leesvormen zorgen er bijvoorbeeld voor dat dyslectische leerlingen zich meer kunnen concentreren op de inhoud, in plaats van op het lezen. En voor blinde en slechtziende leerlingen gaat met aangepaste boeken een wereld open. Wat is er mogelijk? 

  • Laat leerlingen luisteren voor de lijst. Met een collectie van ruim 75.000 luisterboeken zit er vast het juiste boek voor de bij. Ook is er een ruime keuze voor buitenlandse literatuur, zoals Engels, Frans en Duits. 
     
  • Karaokelezen: luisteren en lezen tegelijkertijd. Ideaal voor leerlingen met dyslexie. De combinatie zorgt voor extra ondersteuning bij het lezen. De collectie bestaat uit ruim 1500 boeken.
     
  • (wereld)literatuur op de tast: leerlingen die braille kunnen lezen kunnen bij Passend Lezen terecht voor literatuur in braille. Zij hebben een keuze uit ruim 17.000 titels in braille. 
     

Meer weten?