Voorleesapp LEX zelf uitproberen?

Nathalie vertelt hoe dat gaat

“Gesproken schoolboeken kun je met de voorleesapp LEX heel makkelijk uitproberen. Als je eenmaal de app hebt gedownload en op het proefaccount hebt ingelogd, wijst het zich allemaal vanzelf.” Nathalie helpt je op weg. Luister maar...

Liever lezen dan luisteren?

Vind je het fijner om de tekst te lezen of wil je de tekst graag delen? Hieronder vind je de tekst van het geluidsfragmen:

"Als kinderen met dyslexie naar de brugklas gaan is het vaak handig dat ze - ruim voordat ze de schoolboeken moeten bestellen - eerst uitproberen welke leesvorm het beste past. Zo kunnen zij bijvoorbeeld gesproken boeken uitproberen met de voorleesapp LEX. Deze app vind je in de app store op iPhone of Android. Die moet je dus eerst downloaden. Op iPad of Chromebook kan trouwens ook.

Vervolgens log je in met gebruikersnaam ‘gast’ en wachtwoord ‘gast’. Je bent dan ingelogd op het proefaccount en je ziet meteen vier voorbeeldboeken staan: een tekstboek en een werkboek van Wijzer in de tijd, groep 6. En een tekstboek en een werkboek van Stepping Stones, 1 havo/vwo.

Je klikt het boek aan dat je wilt uitproberen. Druk op play om het te beluisteren of klik op de andere knoppen. Bijvoorbeeld om terug- of vooruit te spoelen, of om naar het vorige of volgende hoofdstuk te gaan. En via de navigatieknoppen onderin kun je bladwijzers maken, sneller of langzamer afspelen en naar ander hoofdstukken springen. 

Eigenlijk wijst het zich allemaal vanzelf. En als je er niet uitkomt dan zijn wij er van Klantenservice om je verder te helpen.” 

We helpen je graag verder!

De klantenservice van Dedicon

Heb je een vraag over de LEX app, gesproken schoolboeken of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder!
T: 0486 486 486

Moet je ook 'ns luisteren...

Publicatiedatum: 29 juli 2020 Laatste update: 9 maanden geleden