Zelf muziek maken als je blind bent?

Handige tips om zelf muziek op te nemen en te bewerken

Je bent blind of slechtziend. En je wilt zelf muziek componeren, mixen of bewerken? Enkele toegankelijke apps en software waarmee je muziek kunt opnemen.

Reaper is bijvoorbeeld een app waarmee je zelf muziek kunt maken. En ook met de software Audacity is dat mogelijk. Ook zijn er apps voor schermlezers zoals de DJ app voor iOS of Mac. En als je met Midi-software je eigen muziek wilt creëren zijn er eveneens mogelijkheden. Op het kennisportaal van Koninklijke Visio vind je informatie over toegankelijke programma’s en een aantal gebruikershandleidingen die je direct op weg helpen.

Zelf bladmuziek componeren

Wil je zelf bladmuziek componeren in reguliere muzieknotatie? Ook dat is mogelijk, zelfs als je helemaal blind bent. Een voorbeeld is de Symphony app voor iPhone of iPad. Daarmee kun je met een toetsenbord of keyboard de noten invoeren. Deze app is geheel toegankelijk met VoiceOver en sneltoetsen te gebruiken. Ook op de pc zijn er mogelijkheden. Uitgebreide informatie hierover lees je op het kennisplatform van Visio.

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over bladmuziek in aangepaste vorm of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder!
T: 0486 486 486