Belangrijk bericht

Levering dyslexiebestanden stopt per 1 januari 2025

Per 1 januari 2025 stopt Dedicon met het leveren van de beveiligde dyslexiebestanden die gebruikt kunnen worden met dyslexiesoftware van Alinea, ClaroRead, IntoWords (ook L2S), Kurzweil, Read&Write, Sprint en TextAid.

Stichting Dedicon vindt het belangrijk dat onderwijs toegankelijk is voor iedereen. Voor de productie en levering van aangepaste school- en studieboeken worden we financieel ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De subsidie voor het produceren en uitleveren van dyslexiebestanden is helaas gestopt. Hierdoor kunnen we dyslexiebestanden per 1 januari 2025 niet meer aanbieden.

Wat betekent dat voor jou?

•    Tot 1 januari 2025 kun je nog wel bestellingen doen uit de huidige collectie dyslexiebestanden
•    Je kunt van deze dyslexiebestanden gebruik blijven maken in het hele schooljaar 2024/2025
•    Tip: bestel nu alvast je boekenlijst voor het hele schooljaar

Oriënteren op alternatieve leesvormen

Hoewel we per 1 januari 2025 geen dyslexiebestanden meer leveren, willen we je laten weten dat Dedicon wel andere leesvormen aanbiedt, zoals gesproken schoolboeken, FotoPDF en Edu-tekstbestanden. Deze leesvormen kunnen geschikt zijn voor leerlingen met dyslexie. We adviseren je daarom alvast te oriënteren of deze leesvormen een plezierig alternatief zijn. Kijk op onze demopagina naar de alternatieve mogelijkheden.