goedekennis.nl >> Dossiers >> Muziek in braille >> Braille bladmuziek leren: een kennismaking

Braille bladmuziek leren: een kennismaking

animatie: oudere muziekleraar wijst naar braille bladmuziek op schoolbord

Het leren van braille bladmuziek

Het muziekschrift heeft steeds minder een plek in het reguliere en het speciale onderwijs. Ook blinde jongeren maken niet meer 'vanzelf' - op school - kennis met braille bladmuziek. Docenten op muziekscholen willen vaak wel dat hun leerlingen het muziekschrift leren. Maar velen ervaren toch een hoge drempel om aan braille bladmuziek te beginnen; is het niet erg moeilijk? En waar begin je?! Om dit tij te keren, brachten William McCann en Richard Taesch in 2003 Who is Afraid of Braille Music? uit.

Nederlandse versie

Who is Afraid of Braille Music? is door Dedicon vertaald en bewerkt, en heeft als titel Wie is er bang voor braille bladmuziek?. Bert van den Brink, Ambulant Onderwijskundig Begeleiders, diverse blinde jongeren en professionals hebben belangrijke tips en aanvullingen ingebracht. Daardoor is praktisch en no-nonsense materiaal ontstaan waarmee docenten en leerlingen in het Nederlandse taalgebied veel plezier zullen hebben. Download hier de bestanden in PDF of in Word:

Wie is er bang voor braille bladmuziek? als Word-bestand (Voor digitaal gebruik)

Wie is er bang voor braille bladmuziek? als PDF-bestand (De printversie)

Doordat de braille bladmuziek in het boek is opgenomen als unicode in de Wordversie, wordt het correct weergegeven op elke brailleleesregel (ongeacht welke brailletabel is geïnstalleerd). 

Ben je al toe aan meer uitdaging? Download dan het vervolg op deze muziekmethode. 

Wie is er bang van braille bladmuziek? bestellen als geprint braille

Wie is er bang voor braille bladmuziek? kun je bestellen als geprint brailleboek via de webwinkel van Dedicon Educatief

Copyright en hergebruik

Wie is er bang voor braille bladmuziek? is een uitgave van Dedicon. Deze uitgave mag gratis verspreid worden, maar er mag daarbij niets veranderd worden zonder onze uitdrukkelijke toestemming. Neem voor het vragen van toestemming of om ons op de hoogte te brengen van (her)gebruik van dit document contact met ons op via klantenservice@dedicon.nl. Dedicon kan geen verantwoordelijkheid nemen voor de correctheid van in omloop zijnde gedownloade of geprinte versies. Kijk voordat je een vraag stelt over deze uitgave eerst of je de meest actuele versie hebt.

 

29 juni 2016Tags: braille, muziek,