goedekennis.nl >> Dossiers >> Muziek in braille >> Braille bladmuziek leren: het vervolg

Braille bladmuziek leren: het vervolg

animatie: oudere muziekleraar wijst naar moeilijkere braille bladmuziek op schoolbord

Braille bladmuziek leren: het vervolg

In 2003 heeft Dedicon de 'Inleiding tot het lezen van het braille muziekschrift' van de Amerikaanse autoriteit Bettye Krolick (1926-2011) vertaald. Die vertaling is herzien en heet nu Basisboek Braille Bladmuziek. Het sluit goed aan op ‘Wie is er bang voor braille bladmuziek?' dat je vind in dit artikel. Handig als je de eerste kennismaking onder de knie hebt en verder wilt met het braille muziekschrift. 

Basisboek Braille Bladmuziek

Wil je aan de slag met het Basisboek Braille Bladmuziek? Dat kan! We hebben het boek zowel in Word als in PDF beschikbaar: 

De Word-versie van het Basisboek Braille Bladmuziek (Voor digitaal gebruik)

De PDF-versie van het Basisboek Braille Bladmuziek (Printversie)

Doordat de braille bladmuziek is opgenomen als unicode in de Wordversie, wordt het correct weergegeven op elke brailleleesregel (ongeacht welke brailletabel is geïnstalleerd). 

Ben je hier nog niet aan toe? Download dan eerst de kennismaking met braille bladmuziek. 

Bestellen als geprint braille

Het Basisboek Braille Bladmuziek kun je ook bestellen als brailleboek via de webwinkel van Dedicon Educatief. Je moet hiervoor dus wel klant zijn van Dedicon Educatief.

Copyright en hergebruik

Het Basisboek Braille Bladmuziek is een uitgave van Dedicon. Deze uitgave mag gratis verspreid worden, maar er mag daarbij niets veranderd worden zonder onze uitdrukkelijke toestemming. Neem voor het vragen van toestemming of om ons op de hoogte te brengen van (her)gebruik van dit document contact met ons op via klantenservice@dedicon.nl. Gebruik voor verspreiding bij voorkeur de link naar de download van de meest actuele versie in dit dossier. Dedicon kan geen verantwoordelijkheid nemen voor de correctheid van in omloop zijnde gedownloade of geprinte versies. Kijk voordat je een vraag stelt over deze uitgave eerst of je de meest actuele versie hebt.
 

29 juni 2016Tags: braille, muziek,