Kickstartdagen bij Dedicon!

Boost jij je schooljaar?

Een goed begin is het halve werk. Maar bij Dedicon gaan we voor het hele werk! Zeker als het gaat om aangepaste studieboeken voor leerlingen die blind of slechtziend zijn of dyslexie hebben. Want nu je alle schoolboeken in de gewenste leesvorm binnen hebt, wil je ook weten hóe je ze op de prettigste manier kunt gebruiken. Daarom staan onze experts voor je klaar. Tijdens de Kickstartdagen adviseren zij op maat hoe jij het maximale uit je aangepaste schoolboeken kunt halen. Of het nu gaat over braille, gesproken boeken, dyslexiebestanden of andere leesvormen die beschikbaar zijn voor het basis- of voortgezet onderwijs. Zo maak jij direct al een sprong voorwaarts, waarvan jij het hele schooljaar profijt hebt. Dus bel, mail, vraag maar raak en ga voor die kickstart!

Banner kickstart

Boost je schooljaar!

Blije leerling met boeken in de arm en juichend arm omhoog.

Wat kun je allemaal met een edu-tekstbestand? Of met een gesproken schoolboek? En weet je wat jouw EPUB allemaal kan? Welke andere middelen zijn nog meer handig om bij het leren te gebruiken? Of doe je dit jaar eindexamen voor VMBO, HAVO of VWO en moet je veel toetsen oefenen? Op deze pagina beantwoorden we deze vragen. Per rubriek geordend. En mocht er dan nog een vraag onbeantwoord blijven, dan staan onze adviseurs voor je klaar! Zo maak je een echte kickstart!

KICKSTART EVENT: 29 september 2022

Tekst: Alles over Dedicon

Ben je (een nieuwe) AOB'er of begeleid je blinde of slechtziende leerlingen? Tijdens dit online event krijg je meer informatie over de verschillende leesvormen, weet je hoe je moet bestellen en maak je kennis met onze klantenservice. Natuurlijk is er alle ruimte om je vragen te stellen! Meld je nu aan voor het event op donderdag 29 september 9.00 uur! LET OP: Inschrijving gesloten!

Dit schooljaar op examen?

Heb je dyslexie of een visuele beperking en zit je in het laatste jaar van de middelbare school? Start op tijd met de voorbereiding op je examen en lees je in! 

Leren op de tast?

hand met voelbare landkaart

Wist je dat je de methode-onafhankelijke titels van Op de Tast kunt gebruiken naast je schoolboek? Deze voelbare tekeningen, gebundeld per thema, zijn erg geschikt om onbekende onderwerpen uit te leggen. Er is een aanbod van begin basisschool tot en met de middelbare school!

Meer weten?

Logo Kickstartdagen: Mail

Mail je vraag naar onze adviseurs en krijg advies op maat!

Dyslexie en aangepaste schoolboeken

Heb je dyslexie en gebruik je gesproken boeken? Of maak je gebruik van dyslexiebestanden op school of thuis? Lees hoe je er het maximale uit haalt:

KICKSTART EVENT: 6 oktober 2022

Tekst: Alles over tactiel

Ben je AOB'er of begeleid je blinde of slechtziende leerlingen? Wil je meer weten over tactiele producten zoals braille, tactiele tekeningen en Edu-tekstbestanden? Meld je aan voor dit online event op donderdag 6 oktober 9.00 uur. Je krijgt allerlei tips en achtergrondinformatie van de expert. Daarnaast is er alle ruimte om je vragen te stellen. LET OP: Inschrijving gesloten!

Bètavakken op school?

leerlingen werken met 3D-model structuurformule

Heb je gekozen voor een bèta-profiel op de middelbare school of ben je dat van plan? Ook met een visuele beperking is dat mogelijk!

KICKSTART EVENT: 13 oktober 2022

Tekst: Alles over EPUB

Ben je al bekend met de leesvorm EPUB of ben je benieuwd wat het is? En wil je meer weten over de verschillende functies die je kunt gebruiken? Speciaal voor AOB'er en begeleiders van leerlingen met een visuele beperking organiseert Dedicon dit event op donderdag 13 oktober om 9.00 uur. Onze experts geven je tips én beantwoorden al je vragen! Schrijf je snel in, want vol = vol! 

Hoe doen zij dat?

Heel wat ervaringsdeskundigen gingen je voor. Hoe werken leerlingen, docenten of studenten met aangepaste schoolboeken?

Jochem (14)
Afbeelding
Portret van Jochem in zijn havo-klas

'Ik weet nu hoe ik het beste met mijn nieuwe schoolboeken kan leren. Wiskunde gaat al stukken beter!'

Boeken lezen
Staat jouw vraag er niet tussen?

Logo Kickstartdagen: Bel

Onze experts helpen je verder. Bel voor advies op maat!