Kickstartdagen bij Dedicon

Een vliegende start van je schooljaar!

Een goed begin is het halve werk. Maar bij Dedicon gaan we voor het hele werk! Zeker als het gaat om aangepaste studieboeken voor leerlingen die blind of slechtziend zijn. Want nu je alle schoolboeken in de gewenste leesvorm binnen hebt, wil je ook weten hóe je ze op de prettigste manier kunt gebruiken. Daarom staan onze experts voor je klaar. Tijdens de Kickstartdagen adviseren zij op maat hoe jij het maximale uit je aangepaste schoolboeken kunt halen. Of het nu gaat over braille, gesproken boeken of andere leesvormen die beschikbaar zijn voor het basis-, voortgezet of hoger onderwijs.

Banner: Kickstartdagen Een vliegende start van je schooljaar

Boost je schooljaar!

Kind wijst met de wijsvingers schuin naar boven

Hoe kies je de juiste leesvorm? Wat kun je met voelbare boeken? En hoe wordt een aangepast schoolboek gemaakt? Tijdens de Kickstartdagen 2023 krijg je antwoorden op de vragen waarvan je niet wist dat je ze had. Meld je daarom aan voor een van onze (online) events. Wees er snel bij, want vol = vol! 

Zo maak je een echte Kickstart!

We wensen je een succesvol schooljaar!

EVENT: Kom jij langs?

Banner: Persoon kijkt door de vingers met wijd opengesperde ogen

Wanneer? Woensdag 4 oktober

Hoe laat? 9.30 - 12.00 uur

Waar? Dedicon te Grave

Heb jij altijd al willen weten hoe een schoolboek voor een blinde of slechtziende leerling wordt gemaakt? Dit is je kans! Let op! Alleen voor de eerste 20 aanmeldingen is er plek. Wil jij een kijkje in de keuken nemen? Je krijgt een rondleiding, mag ideeën uitwisselen met onze experts en gaat met een frisse blik naar huis. Ben jij er bij? Meld je snel aan, want vol = vol!

INSCHRIJVING GESLOTEN

ONLINE EVENT: De juiste leesvorm?

Banner: De juiste leesvorm?

Wanneer? Donderdag 5 oktober

Hoe laat? 9.00 - 10.00 uur 

Waar? Online via Teams

De bestelde boeken van Dedicon zijn binnen en het schooljaar is gestart. Maar wist je dat voor slechtziende leerlingen vaak maar één digitale leesvorm besteld wordt terwijl er meerdere opties zijn?

Onze experts vertellen je er graag meer over tijdens dit online event. Denk mee, praat mee en start jouw schooljaar met een Kickstart!

INSCHRIJVING GESLOTEN

ONLINE EVENT: Op de Tast

Banner: Alles over Op de Tast

Wanneer? Donderdag 12 oktober

Hoe laat? 10.30 - 11.30 uur

Waar? Online via Teams

Ben je AOB'er of begeleid je blinde of slechtziende leerlingen? Wil je meer weten over de voelbare tekeningen van Op de Tast? Wat het is, waar je het kunt vinden én hoe het werkt?

Meld je dan aan voor dit online event. Je krijgt allerlei tips, een demonstratie, ideeën en informatie van de expert!

INSCHRIJVING GESLOTEN

EVENT: Haal Dedicon in huis!

Banner: Een ouderwetse wekker

Wil jij samen met jouw team of een aantal collega's de leesvormen van Dedicon beter leren kennen? Wil je algemeen kennismaken omdat je veel nieuwe gezichten in je team hebt? Of graag meteen de diepte in? Dedicon komt naar je toe! Nodig ons uit en samen met jullie stemmen we de inhoud en een datum af.

Samen gaan we voor die kickstart!

Hoe doen zij dat?

Heel wat ervaringsdeskundigen gingen je voor. Hoe werken leerlingen, docenten of studenten met aangepaste schoolboeken?

Leren op de tast?

Wist je dat je de methode-onafhankelijke titels van Op de Tast kunt gebruiken naast je schoolboek? Deze voelbare tekeningen, gebundeld per thema, zijn erg geschikt om onbekende onderwerpen uit te leggen.

Dit schooljaar op examen?

Heb je een visuele beperking en zit je in het laatste jaar van de middelbare school? Start op tijd met de voorbereiding op je examen en lees je in! 

Kickstart in een minuut?

Wil je snel weten wat er allemaal te doen is tijdens de Kickstartdagen 2023? Je leest het allemaal in onze Kickstartkrant!

Boeken lezen

Super fijn die aangepaste schoolboeken, maar ik moet ook andere boeken lezen. Hoe dan?

Bètavakken op school?

Student scheikunde

Heb je gekozen voor een bèta-profiel op de middelbare school of ben je dat van plan? Ook met een visuele beperking is dat mogelijk!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Banner: Bel

Onze experts helpen je graag verder. Bel gerust of maak een belafspraak!

Altijd op de hoogte?

Ook na de Kickstartdagen altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief!