Davy Kager

Expert in braille en wiskunde

Davy ademt en droomt wiskunde…in braille welteverstaan! Als deeltijdstudent Informatica heeft hij veel te maken met wiskunde. Maar nog meer met braille in het algemeen. Door zijn leesbeperking leest en schrijft hij dagelijks in braille, vooral digitaal met computer en brailleleesregel. Hij is een groot pleitbezorger van het gebruik van braille, al is het alleen al voor het vormen van een goed woordbeeld.

Als expert van de wiskundenotatie van Dedicon wil hij docenten in het speciaal en regulier onderwijs laten zien dat wiskunde in braille niet uit complexe regels hoeft te bestaan. Onder het thema Bèta zijn verschillende artikelen over wiskunde in braille te vinden. Daarmee laat Davy zien hoe Dedicon op een makkelijke en laagdrempelige manier digitale bestanden met wiskunde maakt. Davy hoopt dat de voorbeelden in het dossier inspiratie bieden aan docenten die een blinde leerling in de klas krijgen, om er zelf ook mee aan de slag te gaan.

Davy is zelf regelmatig op zoek naar manieren om makkelijker informatie tot zich te nemen. Denk bijvoorbeeld aan praktische functies van schermuitleesprogramma's of handige apps. Tips daarover deelt hij graag met je.

Stel een vraag aan Devy Kager