Mieke Urff

Expert dyslexie

Mieke heeft een missie. Ze is namelijk pas tevreden als leerlingen echt kunnen laten zien waar ze goed in zijn op school en als alle mensen mee kunnen doen in de maatschappij.

Haar favoriete hobby? Lezen! In onze maatschappij is het knap lastig als je niet goed kunt lezen, dan sta je eigenlijk buiten spel. Het leesplezier dat zij ervaart, wil Mieke graag doorgeven. Daarom is ze druk bezig met het toegankelijk maken van de schriftelijke taal.
Mieke staat al heel wat jaren voor de klas: eerst in het voortgezet onderwijs waar ze ook Taal- en Dyslexiecoördinator was. Daarna is ze les gaan geven binnen de Masteropleiding Special Educational Needs van Fontys Hogescholen. Vakken die ze geeft hebben altijd te maken met lezen en het leren van talen. Als remedial teacher begeleidt ze vo-leerlingen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op weg naar zelfstandig leren en studeren.

Mieke is altijd op zoek naar oplossingen voor mensen met een leesbeperking. Oplossingen die makkelijk te gebruiken zijn voor mensen die willen lezen en leren. Het liefst ziet Mieke dat ondersteuning bij het lezen in de toekomst heel gewoon wordt voor iedereen, passend bij de plek waar je bent, het apparaat dat je wilt gebruiken en het moment van de dag. Zó gewoon dus. 

Stel je vraag aan Mieke Urff