Schoolboeken

Dedicon levert school- en studieboeken in allerlei speciale vormen en maten. Zo kunnen ook leerlingen met een visuele of andere leesbeperking zoals dyslexie alles lezen wat zij nodig hebben voor een geslaagde onderwijsloopbaan. Van brailleboeken tot gesproken boeken en van digitale tekstbestanden tot bestanden voor dyslexiesoftware: ontdek de mogelijkheden en de vorm die het beste bij jou past.

Dossiers
Kiezen: jongen met in de ene hand en boek en de ander een tablet

Kiezen: wat past bij mij?

Dedicon heeft een uitgebreid aanbod aan passende leesvormen voor leerlingen met een leesbeperking. Welke vorm is voor jou het beste? Wij helpen je met kiezen.
tags: kiezen

Schoolboeken
""

Voorbeeldfragmenten

Je vindt hier digitale voorbeeldfragmenten van schoolboeken in het PO en VO. Probeer uit welke leesvorm bij jou past!
tags: demobestanden, voorbeeldproducten

Schoolboeken
""

Dyslexiebestanden

Digitale schoolboeken die dyslexiesoftware kan voorlezen met een computerstem. Lees tegelijk mee met de gemarkeerde tekst op je beeldscherm.
tags: dyslexiebestand, dyslexiesoftware

Schoolboeken
Schoolboeken braille

Brailleboeken

Braille is voor blinde en slechtziende leerlingen van groot belang om te kunnen lezen en schrijven. Met braille gaat er op de tast een wereld voor hen open.
tags: braille

Schoolboeken
Schoolboeken voelbare tekening

Voelbare tekeningen

Het is vaak ondoenlijk met woorden te beschrijven hoe dingen in elkaar zitten en zich tot elkaar verhouden. Een voelbare tekening geeft duidelijkheid.
tags: voelbare tekeningen

Schoolboeken
Groepje scholieren met koptelefoon en smartphone

Gesproken boeken (DAISY)

Handig! Oordopjes in en je schoolboek wordt voorgelezen door een fijne menselijke stem. Dyslexie? Ideaal om mee te lezen met het gedrukte boek voor je neus.
tags: gesproken boeken, lex, amis

Schoolboeken
Schoolboeken vergrotingen

Vergrotingen

Ze steken er met kop en schouders bovenuit in de boekenkast: onze A3-vergrotingen. Deze XL-schoolboeken printen we speciaal voor slechtziende leerlingen.
tags: vergrotingen

Schoolboeken

FotoPDF-bestanden

Een vergroting van een boek. Niet op papier, maar digitaal op je computerscherm. Alle tekst en afbeeldingen uit het originele boek, extra groot in beeld.
tags: fotopdf

Schoolboeken

Edu-tekstbestanden

Deze speciale tekstbestanden zijn primair bedoeld voor blinde lezers met brailleleesregel en schermlees-programma in Word. Bestanden bevatten geen afbeeldingen.
tags: edu-tekst