goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Brailleboeken >> Brailleboeken bestellen

Brailleboeken bestellen

In de collectie van Dedicon Educatief zijn bijna 16.000 brailleboeken opgenomen. Het gaat om zo’n 4.000 boeken voor het basisonderwijs, 6.500 voor het voorgezet onderwijs en de overige 5.000 boeken zijn verdeeld over het middelbaar en hoger onderwijs. Ook bevat deze collectie muziekpartituren.

Bestellen

Zijn jouw school- en studieboeken ook in braille beschikbaar? Check het via de webwinkel van Dedicon Educatief: vul in het zoekveld het ISBN-nummer in en je ziet het direct. Wat kost het bestellen van passende schoolboeken bij Dedicon en voor wie zijn die kosten? Daarover lees je meer in het artikel Financiering aangepaste schoolboeken

Productieverzoek

Zit een gewenst boek niet in de braillecollectie? Voor leerlingen met een aantoonbare visuele beperking kan een productieverzoek worden ingediend. Dit geldt ook voor professionals met een visuele beperking die brailleboeken nodig hebben voor hun beroep of bijscholingscursus. Houd voor de productie van brailleboeken rekening met een levertijd van 8 tot 10 weken. Dit is onder meer afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, aantal pagina’s en de periode waarin besteld wordt. Een productieverzoek indienen of hier meer over lezen kan via educatief.dedicon.nl/productieverzoeken.

Sommige schoolboeken voor in het basisonderwijs bevatten didactische aanpassingen. Die boeken zijn speciaal aangepast, zodat brailleleeringen er beter mee kunnen werken. Heeft het boek dat jij wil bestellen geen didactische aanpassingen (dan staat het er niet bij in de webwinkel) en wil je dat wel? Neem dan contact op met de Klantenservice, zij helpen je daarmee verder. 

Bijbehorende voelbare tekeningen

Vaak vormen voelbare tekeningen een belangrijke aanvulling op een brailleboek. Met name bij exacte vakken zijn tekeningen vaak onmisbaar. Wat niet voldoende in woorden kan worden uitgelegd, kan dan op de tast worden ontdekt. Als een productieverzoek voor een nieuw brailleboek voor het basisonderwijs bij Dedicon Educatief binnenkomt, bekijken we welke bijbehorende voelbare tekeningen nodig zijn. We nemen dan telefonisch contact op met de besteller. Het grote voordeel van het tegelijkertijd produceren van het brailleboek en de voelbare tekeningen is dat in het brailleboek naar de bijbehorende tekeningenband kan worden verwezen. Een ander voordeel is dat de besteller niet meer zelf aan hoeft te geven welke tekeningen gewenst zijn. 
Let op: in bestaande brailleboeken die al wat ouder zijn wordt niet altijd verwezen naar de tekeningen in de bebehorende tekeningenbanden. Omgekeerd gebeurt dit wel.

23 mei 2016Tags: braille, bestellen,