ClaroRead-bestanden openen in Windows

Voorbereiding en vereisten

Om de beveiligde ClaroRead-bestanden van Dedicon (pdf-formaat) te openen en vervolgens te lezen met de ClaroRead Boeklezer op de Windows is de volgende voorbereiding nodig.

ClaroRead Boeklezer geïnstalleerd

ClaroRead-bestanden van Dedicon kun je alleen openen met de ClaroRead Boeklezer. Dit is een los programma dat je kunt bestellen bij Woordhelder, leverancier van ClaroRead. Als je nog geen ClaroRead bezit kun je de Boeklezer apart bestellen. Als je al een versie van ClaroRead hebt, kun je de Boeklezer voor ClaroRead bestellen. Zorg ervoor dat je minimaal versie 1.5x hebt geïnstalleerd. Het is handig om het programma ClaroUp te installeren (download hier), zodat er automatisch naar updates gezocht wordt.

Internetverbinding

Je hebt verbinding met het internet. Dit is alleen nodig voor het activeren van de bestanden. 

Stap-voor-stap openen beveiligd ClaroRead-bestand

Stap 1

Je hebt in de webwinkel van Dedicon Educatief het gewenste ClaroRead-bestand besteld, op cd of als download. De downloadknop vind je in het overzicht met ‘Mijn producten’, als je in de webwinkel bent ingelogd. Door klikken op deze knop start het downloaden van het bestelde bestand. Omdat het bestand speciaal voor één persoon wordt gemaakt en gepersonaliseerd, is het mogelijk dat de download nog niet direct klaar is. De downloadknop verschijnt zodra je download klaarstaat.

Als het bestand wel klaar is kun je het bestand downloaden naar een zelfgekozen locatie. Na het downloaden ‘unzip’ je het bestand om alle bestanden op je computer te zetten

Stap 2

Open de ClaroRead Boeklezer op je computer.

Stap 1: open de claroread boeklezer op je computer

Stap 3

Sla de map met de beveiligde ClaroRead-bestanden op. Bijvoorbeeld op de harde schijf van je computer in de map Mijn Documenten.

Stap 4

Klik in de werkbalk op 'Bestand' en dan op 'Openen'.

Stap 3: klik in de werkbalk 'bestand' en dan op 'openen'

Stap 5

Selecteer het ClaroRead-bestand en klik op 'Openen'. 

Stap 4: Selecteer het claroread-bestand en klik op 'openen'

Stap 6

Tijdens het openen gaat de software de licentie controleren en activeren. Daar hoeft geen code voor ingevoerd te worden. Als het bestand geactiveerd is, verschijnt het boek op het scherm met vooraan een extra toegevoegde pagina met informatie over de huidige licentie. Daarin kun je vinden tot welke datum het bestand gebruikt kan worden en wat de verdere voorwaarden zijn van het gebruik van het bestand.

 

2 augustus 2016Tags: claroread, licentie, dyslexiesoftware,