IntoWords-bestanden openen

Voorbereiding en vereisten

Om de beveiligde IntoWords-bestanden van Dedicon (PDF-formaat) te activeren is de volgende voorbereiding nodig.

Dit stappenplan gaat uit van de volgende situatie:

  • Je hebt met een licentie toegang tot de online extensie van IntoWords.
  • Je bent ingelogd in de online PDF omgeving van IntoWords met je IntoWords-account (niet met je Educatief-account).
  • Je hebt verbinding met het internet.
  • Voor informatie over IntoWords en licenties: Uitgeverij Visiria, leverancier van IntoWords.

Stap- voor-stap openen van een beveiligd IntoWords-bestand

Stap 1

Je hebt in de webwinkel van Dedicon Educatief het gewenste IntoWords-bestand besteld, op cd of als download. De downloadknop vind je in het overzicht met ‘Mijn producten’, als je in de webwinkel bent ingelogd. Door te klikken op deze knop, start het downloaden van het bestelde bestand. Omdat het bestand speciaal voor één persoon wordt gemaakt en gepersonaliseerd, is het mogelijk dat de download nog niet direct klaarstaat. De downloadknop verschijnt zodra je download klaarstaat.

Als het bestand wel klaar is, kun je het bestand downloaden naar een zelfgekozen locatie. Na het downloaden ‘unzip’ je het bestand om alle bestanden op je computer te zetten.

Stap 2

Open de Chrome Browser en klik op de online extensie IntoWords. Daarin kun je de online extensie van IntoWords toevoegen. Deze komt dan rechtsboven in de browser te staan. Als je deze opent, verschijnt er een blauwe IntoWords-balk in beeld met een inlog knop.

Stap 3

Open in de Chrome Browser de online PDF omgeving via https://www.intowordshelpdesk.nl/pdf/. Daar kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van IntoWords.

Stap 4

Stap 5

Sla de map met de beveiligde IntoWords-bestanden op. Bijvoorbeeld op de harde schijf van je computer in de map Mijn Documenten.

Stap 6

Klik in de online PDF omgeving van IntoWords op Bestand kiezen en upload vervolgens je bestand.

Stap 7

Tijdens het openen gaat de software de licentie controleren en activeren. Daar hoeft geen code voor ingevoerd te worden. Als het bestand geactiveerd is, verschijnt het boek op het scherm met vooraan een extra toegevoegde pagina met informatie over de huidige licentie. Daarin kun je vinden tot welke datum het bestand gebruikt kan worden en wat de verdere voorwaarden zijn van het gebruik van het bestand.

 

11 april 2018Tags: IntoWords, licentie, dyslexiesoftware,