goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Gesproken boeken (DAISY) >> Gesproken schoolboeken uitproberen

Gesproken schoolboeken uitproberen

Fijn, al die informatie over gesproken boeken. Maar hoe klinken ze nou eigenlijk? Je kunt hier een fragment beluisteren. Dit geeft alvast een indruk van de menselijke stem en natuurlijke intonatie. Onze gesproken boeken worden door honderden (vrijwillige) voorlezers ingesproken. Onderstaand fragment is ingesproken zonder beschreven afbeeldingen. In de gesproken boeken die na 2014 zijn geproduceerd, zijn afbeeldingen standaard beschreven. 

Wil je graag meelezen met de pagina's die worden voorlezen in bovenstaand fragment? Download hier de betreffende pagina's uit het boek Wijzer door de tijd, 2e editie, groep 6, leerlingenboek.

Uitproberen op je computer

Nog beter is het natuurlijk als je ook meteen het gebruikersgemak van de gesproken boeken kunt ervaren. Bijvoorbeeld hoe je eenvoudig kunt navigeren naar hoofdstukken en pagina’s en hoe je het voorleestempo kunt aanpassen. Download daarvoor een van onderstaande demobestanden en speel dit af met een DAISY-speler of op je computer met de gratis software AMIS.

Uitproberen op je smartphone of tablet

Wil je de gesproken boeken uitproberen op je smartphone of tablet met de gratis app LEX? Dat kan natuurlijk ook. Hierover lees je meer op de pagina van LEX. Deze app is speciaal ontwikkeld voor het eenvoudig afspelen van je gesproken school- en studieboeken van Dedicon. Download gratis de LEX-app in de App Store of Google Play Store. Log daarna in met de gebruikersnaam gast en wachtwoord gast. Er staan in dit demo-account al vier boeken voor je klaar. Van elk boek kun je twee hoofdstukken uitproberen.

Liever op cd?

Wil je een voorbeeldboek op cd ontvangen? Log dan in bij de webwinkel van Dedicon Educatief en bestel op naam van een gebruiker of leerling een van de voorbeeldproducten.

23 juni 2016Tags: gesproken boeken, lex, amis, uitproberen