goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Voelbare tekeningen >> Op de tast-serie >> Kerst: voelbare tekeningen voor de allerkleinsten

Kerst: voelbare tekeningen voor de allerkleinsten

Kerst, een tijd van gezelligheid, familie en natuurlijk het Kerstverhaal. Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Maar als je blind bent, hoe weet je dan hoe een kerstboom eruit ziet? Een kerststal? Of de kerstman met Rudolf, het rendier? Voor blinde kinderen in groepen 3 en 4 zijn er voelbare tekeningen die hun begrip over kerst kunnen vergroten.

Voelbare tekeningen

Voelbare tekeningen zijn een belangrijke aanvulling op school- en studieboeken in braille of Edu-tekstbestanden. Daarmee kunnen blinde kinderen toch kennis maken met concepten die niet eenvoudig in tekst kunnen worden vertaald. Op de tast.

Tekeningenband Kerst

De tekeningenband Op de tast … Kerst bevat 13 tekeningen rondom kerst: Jozef, Maria en het kindje in de kribbe, een engel, de kerstboom, de kerstman, een slee en een rendier. Daarna volgen een aantal opdrachtbladen: plaatjes zoeken bij de woorden, gelijke kerstballen zoeken, een doolhof, een woordzoeker, zoek de verschillen, sommen bedenken bij rijen kaarsen die branden of uit zijn, tellen en sorteren, positie bepalen van kralen in een slinger. Maar ook de kerstman en zijn slee en rendier kun je ontdekken op de tast. De tekeningen zijn een goede gespreksstarter. Opdrachten zoals ‘zoek de verschillen’, een woordzoeker en tellen en sorteren maken leerlingen spelenderwijs bekend met tactiele vaardigheden. Deze tekeningen zijn geschikt voor blinde leerlingen.

 

   

Andere tekeningenbanden

Ook deze tekeningenbanden vind je in onze collectie voor de kleinsten:

Sint en Piet
Groep 3, 4
12 tekeningen & opdrachten

Pasen
Groep 3, 4
18 tekeningen & opdrachten

Zomer
Groep 1, 2, 3, 4
19 tekeningen & opdrachten

 

 

26 november 2018Tags: op de tast, kerst,