goedekennis.nl >> Tips >> Gesproken boeken voor luisterplezier

Gesproken boeken voor luisterplezier

vertelde iets over jezelf waar ik later nog aan terugdacht. Je was weer aan het daten en je benoemde dat sprake was van een fijne vriendschap, verbondenheid, fysieke aantrekkingskracht, maar geen verliefdheid. Maar dat het je toch een soort onbestemd gevoel gaf dat je niet zelf de tijd en ruimte had gekregen om uit te vogelen wat je er nou precies bij voelde en mee wilde, omdat hij al eerder de boot afhield. Herkenbaar! Mag ik je vragen hoe jij alsnog dat onbestemde gevoel hebt kunnen wegnemen?

Een schatkamer met ruim 70.000 gesproken boeken, zo kun je de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen het beste omschrijven. Of je nou op zoek bent naar een boek dat je voor Nederlands moet lezen voor de lijst, of een spannend boek voor op de bank, er is voor ieder wat wils. Voor als je een visuele beperking, dyslexie of een andere leesbeperking hebt.

Voorgelezen door een menselijke stem

Ieder gesproken boek heeft zijn eigen geluid. Ze worden namelijk grotendeels ingesproken bij Dedicon door trouwe vrijwilligers. En zo’n stem moet van ons voldoen aan hoge eisen, want de stem bepaalt voor een groot deel jouw leesplezier. Het handige aan deze gesproken boeken is dat ze een DAISY-structuur hebben zodat je er gemakkelijk in kan navigeren. Je kunt springen naar een bladzijde, paragraaf of hoofdstuk en bladwijzers aanmaken. Ook kun je het boeken sneller of langzamer afspelen.    

Hoe lees je het?

Bij Passend Lezen kun je de boeken bestellen die jij wilt lezen. Je kunt je boeken bestellen als DAISY-cd die je kunt afspelen met een speciale DAISY-speler. Of gewoon streamen op je computer, smartphone of tablet met de Daisylezer app

 

26 juli 2016Tags: gesproken boeken, vrij lezen, passend lezen, apps