goedekennis.nl >> Tips >> Vrij lezen (Passend Lezen en meer) >> Bij de tijd met gesproken kranten en tijdschriften

Bij de tijd met gesproken kranten en tijdschriften

Jongen met koptelefoon op en iPad in handen

Wil je alles weten over Rafael van der Vaart? Ben je geïnteresseerd in de laatste modetrends? Of lees je graag de krant? Bij Passend Lezen kun je terecht voor een grote collectie gesproken kranten en tijdschriften. Zo kun jij op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws, de tofste trends en de sappigste roddels. 

Bekende titels, maar dan ingesproken 

Bij Dedicon produceren we wekelijks honderden kranten en tijdschriften die je kunt bestellen bij Passend Lezen. Bladen die ook in papieren vorm in de kiosk te vinden zijn, zoals de Viva, Zo zit dat en het NRC Handelsblad.

Speciaal voor luisteraars met een visuele beperking

Maar bij Passend Lezen bestel je ook specifieke gesproken magazines, speciaal door de redactie van Dedicon, de Voorste Kamer, samengesteld voor mensen met een visuele beperking. De Voorste Kamer brengt nieuws dat niet in bestaande publicaties wordt beschreven. Voor alle leeftijden. Hieronder vind je een selectie van deze bijzondere tijdschriften die leuk zijn voor als je op de basis- of middelbare school zit. 

Hardop

Een tof gesproken tijdschrift bomvol reportages, interviews en weetjes. Iedere keer over een ander thema. Leuk voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met een visuele beperking. 

Klinkklaar

Ben je wat ouder? Klinkklaar is er voor kinderen tussen de 10 en 12; met iedere editie een ander thema.

ZAPP! 

Voor wie bij wil blijven op het gebied van mode, popmuziek, trends, games en film. Speciaal voor jongeren tussen 13 en 19 jaar die een leesbeperking hebben. 

CTM

Een tweewekelijks gesproken tijdschrift over cultuur, trends en mode met elk halfjaar een modebijlage. Doelgroep? Blinden en slechtzienden die willen weten hoe de wereld om hen heen eruit ziet. 

N.C.T., Nieuw Computer Tijdschrift

Speciaal voor iedereen met een leesbeperking én met interesse in digitale technieken. Over de laatste ontwikkelingen over computers, hulpmiddelen en internet. 
 

18 juli 2016Tags: passend lezen, vrij lezen,