goedekennis.nl >> Tips >> Vrij lezen (Passend Lezen en meer) >> Moeite met lezen? Met Yoleo wordt lezen leuk!

Moeite met lezen? Met Yoleo wordt lezen leuk!

Tekstalternatief video

Duur van het filmpje: 01:49 min

[AUDIO-DESCRIPTIE: Yoleo verschijnt in beeld in de kamer van de game-omgeving. Yoleo heeft een rode pet, een rood shirt aan en rode schoenen. Langzaam schuiven er steeds meer onderdelen van de game in beeld.]

[VOICE-OVER]: Hoi, ik ben Yoleo! Welkom in mijn wereld! Je kunt hier van alles beleven. Je kunt spelletjes spelen, berichtjes sturen naar je vriendjes en vriendinnetjes en je hebt je eigen kamer. Die kun je zelf inrichten, kijk maar..

Je verdient punten door boeken te lezen op je computer of tablet. En met die punten kun je nog meer spulletjes kopen. Dit is jouw boekenkast, hier komen al jouw boeken in te staan. Er zijn er een heleboel waar je uit kunt kiezen en je kunt ze allemaal eerst even bekijken. Dan weet je zeker dat je een goed boek kiest.

[AUDIODESCRIPTIE: Tekst verschijnt in beeld en wordt voorgelezen, een karaokebalkje loopt mee met de tekst.]

Zelf vind ik lezen heel leuk, maar soms lastig. Jij ook? Daarom lees ik de boeken op Yoleo.nl. Daar wordt het boek voorgelezen. En… er is een handig balkje dat je helpt met lezen. En als het te snel of te langzaam gaat, pas je de snelheid gemakkelijk aan.

SAMEN LUKT HET WEL!

Heb je het boek uit en wil je een nieuw spannend verhaal? Dat kan! Je kunt hier kiezen uit heel veel populaire leesboeken. Alle boeken kun je laten voorlezen én ze zijn helemaal niet duur.

Op school kun je me ook tegenkomen. Lezen in de klas is vanaf nu een makkie. Wedden? En thuis kun je lekker verder lezen. Bijvoorbeeld in het boek dat je al op school leest, of in een heel ander boek. Met Yoleo kun jij elk boek lezen. Dus zoek een leuk, spannend, mooi, griezelig of grappig boek uit en begin!

[AUDIODESCRIPTIE: Het logo van Yoleo verschijnt in beeld waaronder www.yoleo.nl in witte letters komt te staan.]

Op yoleo.nl wordt lezen echt leuk.

Wist je dat ik ook leuke avonturen beleef? Volg mij op facebook.com/ikbenyoleo.

Yoleo is een project van Dedicon. Dedicon is gespecialiseerd in aangepaste leesvormen en heeft samen met kinderen Yoleo ontwikkeld. Yoleo wordt mogelijk gemaakt door Dedicon, sectorinstituut openbare bibliotheken en VSBfonds. 

Hoe maak je lezen leuk voor kinderen die niet van lezen houden? Maar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze dyslexie hebben of moeite met lezen hebben? Met de online leesgame Yoleo wordt lezen leuk. Yoleo stimuleert kinderen van 8 tot 12 jaar om leeskilometers te maken. En dat is goed voor de leesontwikkeling. 

Gemak met hybride boeken

Populaire jeugd- kinderboeken in hybride vorm, daar staat de boekenkast in de online leesomgeving bomvol mee. Hybride vorm? Een menselijke stem leest de tekst voor, terwijl een handig karaokebalkje meeloopt met de tekst in het beeldscherm. Zo luisteren en lezen kinderen tegelijk. Ze kunnen ook zelf het lettertype, de lettergrootte en het leestempo aanpassen, zodat ze kunnen lezen in de vorm die bij hen past. Met Yoleo wordt lezen dus niet alleen leuker, maar ook makkelijker.

Verdien leespunten met Yoleo

Hoe meer kinderen lezen, hoe meer punten ze verdienen waarmee ze hun online kamer pimpen of verder komen in het game-onderdeel. Een nieuw behangetje op je muur? Dat kan je kopen van je punten. Kinderen kunnen hun vorderingen en behaalde resultaten met vrienden delen. En dat motiveert om verder te lezen. 

Voor het eerst giechelen bij een boek 

Dyslexiespecialist Esther Molema liet diverse leerlingen in haar praktijk kennismaken met Yoleo. Ze vertelt hierover: “Elk kind wil leren lezen. Yoleo is een prachtige manier om kinderen in boeken te ‘lanceren’. Laatst vertelde een moeder dat ze haar dochter voor het eerst had zien giechelen bij een boek. Als kinderen merken dat ze wél zelfstandig en met plezier kunnen lezen, motiveert dat enorm!”

Toegankelijk- thuis en op school

Vanaf elke computer met internet heb je toegang tot Yoleo. Met de speciale app kun je met Yoleo lezen op je Android tablet. Handig om thuis te lezen, maar dus ook gewoon op school of in de dyslexiepraktijk. Je hebt geen ingewikkelde installatiesoftware nodig en het platform van Yoleo is helemaal gratis. De boeken kosten € 5,99 per stuk. Je kan van ieder boek gratis het eerste hoofdstuk lezen om te kijken of het wat voor je kind of leerling is. Voor scholen zijn er online boekenpakketten verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief. Voor meer informatie kun je kijken op: www.yoleo.nl
 

24 juli 2016Tags: apps, karaokelezen, video,