goedekennis.nl >> Tips >> Vrij lezen (Passend Lezen en meer) >> Boeken voor kinderen met een leesbeperking

Boeken voor kinderen met een leesbeperking

‘Briefgeheim’, ‘Dolfje Weerwolfje’, ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, ’De Grijze Jager’… Boeken die jij gelezen wilt hebben, toch? Maar wat nou als je moeite hebt met lezen? Daarvoor is er Superboek.nl; daar vind je de leukste kinder- en jeugdboeken van 0 tot 18 jaar, maar dan in gesproken vorm, braille of in Jumboletter.

Lezen met je ogen of je oren

Op Superboek.nl vind je 9000 gesproken boeken, speciaal voor als je dyslexie hebt, of blind of slechtziend bent. Die gesproken boeken kun je streamen via de website of op je smartphone. Met de gratis Daisylezer app. Of lezen met een DAISY-cd; daarvoor heb je een Daisyspeler nodig. Jumboletterboeken (met lettergrootte .24)  zijn er ook te vinden. Lees je braille? Dan zijn er voor jou ook veel boeken beschikbaar: ruim 2000 stuks!  

Hoe kun je gebruik maken van Superboek.nl? 

Superboek icoontjeSuperboek.nl is een initiatief van Passend Lezen. Ben je al lid? Dan kun je inloggen met je account. Anders moet je je eerst nog inschrijven. Superboek.nl is voor kinderen en jongeren tot ongeveer 18 jaar. En tot je 18e kun je de boeken gratis lezen. DAISY-cd’s, Jumboletter- en brailleboeken worden thuisgestuurd, maar streams kun je luisteren op de website of op je app.  

 

23 juli 2016Tags: passend lezen, vrij lezen, braille