goedekennis.nl >> Tips >> Webinars >> Terugkijken: webinar gesproken schoolboeken

Terugkijken: webinar gesproken schoolboeken

Tekstalternatief video

Duur video: 44:45 minuten

In blauwe letters op een wit scherm verschijnt:

Webinar
Je luistermaatje in de klas: gesproken schoolboeken. Goede kennis, gedeeld door Dedicon. 

Iris (rechts in donkerblauwe trui) is in beeld als host en introduceert het webinar. Anneke (links in rode jurk) presenteert de inhoudelijke delen, terwijl naast haar de ondersteunde PowerPoint in beeld is. Wanneer er vragen worden gesteld in de live-uitzending zijn Iris en Anneke tegelijkertijd in beeld.

Heb jij een blinde, slechtziende of dyslectische leerling in de klas? Dan kun je voor hen aangepaste schoolboeken bestellen: de inhoud van het schoolboek wordt omgezet in een andere vorm. Bijvoorbeeld in gesproken vorm. Dan lees je dus niet met je ogen, maar met je oren. Leerlingen met een visuele beperking kunnen zo gemakkelijk ook hun schoolboeken lezen. En het helpt leerlingen met dyslexie, het leidt je namelijk door het schoolboek. Je kunt ook zelf meelezen in je gewone boek. 

In dit webinar legt Anneke uit hoe je een gesproken schoolboek het beste kunt gebruiken en waarom een gesproken boek leerlingen met een leesbeperking kan helpen. Je weet straks meer over de handige navigatiestructuur, krijgt praktische tips voor in de klas, leert meer over de app LEX en krijgt een inkijkje in de studio’s waar de boeken worden ingesproken. Want onze gesproken boeken zijn ingelezen door echte mensen: dat luistert wel zo prettig. Kortom, aan het einde van het webinar weet jij als docent of begeleider alles over gesproken schoolboeken.

Downloads

20 november 2017Tags: gesproken boeken, webinar, daisy,