goedekennis.nl >> Tips >> Webinars >> Geef je op voor webinar voelbare tekeningen

Geef je op voor webinar voelbare tekeningen

Tekstalternatief video

Duur video: 0:42 minuten

Videobeschrijving: Anneke staat buiten voor een bloesemboom. In haar hand heeft ze een voelbare tekening van een boom en even later een wiskundegrafiek. In beeld verschijnt in witte letters op een blauwe achtergrond: www.goedekennis.nl/webinar

Ontdek de wereld op de tast! Op donderdag 31 mei houden we een webinar over voelbare tekeningen. Belangrijk, want school-en studieboeken worden steeds visueler. Er zijn vaak veel afbeeldingen in te vinden die leerlingen nodig hebben om de tekst te begrijpen of om opdrachten te maken. Denk maar aan de grafieken in het wiskundeboek of de tekeningen uit de biologiemethode zoals het oog. Maar afbeeldingen zijn niet toegankelijk voor blinde en slechtziende leerlingen. Daarom maken we bij Dedicon belangrijke tekeningen uit het schoolboek voelbaar. Zo kunnen leerlingen met een visuele beperking die grafiek uit het wiskunde boek of de tekening van het oog op de tast ontdekken.

In het webinar vertelt Anneke waarom voelbare tekeningen een goede aanvulling zijn op het schoolboek. En ze vertelt over onze eigen serie 'Op de tast...' waarin onderwerpen worden uitgelegd aan de hand van voelbare tekeningen. Je leert hoe en waar je ze kunt bestellen. Ook ontdek je hoe je voelbare tekeningen het beste kunt lezen door met de voelbare tekeningen aan de slag te gaan.

Proefpakketje tekeningen
Voor het webinar sturen we je graag een aantal voelbare tekeningen toe, zodat je tijdens het webinar zelf kunt meevoelen. Daarom vragen we je je adres in te vullen als je je inschrijft. Ongeveer een week van te voren ontvang je van ons een pakketje. Dit is natuurlijk niet verplicht. Als je je adres niet invult, ontvang je geen pakketje.

Tijdens dit interactieve webinar krijg je volop de gelegenheid op vragen te stellen.

  • Onderwerp: Leren met voelbare tekeningen - ontdek de wereld op de tast
  • Datum: donderdag 31 mei
  • Tijd: 15.30-16.15
  • Kosten: gratis 

Schrijf je in voor het webinar

Een webinar is een soort live online lezing. Tijdens het webinar krijg je volop de gelegenheid om vragen te stellen.

AnnekeAnneke

Anneke Wijtvliet, productmanager bij Dedicon, presenteert onze webinars. Je kunt haar al kennen als schrijfster van artikelen hier op Goede kennis. Ze heeft natuurlijk van al onze producten verstand, maar haar expertise ligt bij de producten die we maken voor dyslectische leerlingen. Zoals dyslexiebestanden en gesproken boeken. 

23 april 2018Tags: webinar, voelbare tekeningen,