goedekennis.nl >> Tips >> Webinars >> Zo werk je met Edu-tekstbestanden: digitale schoolboeken [webinar]

Zo werk je met Edu-tekstbestanden: digitale schoolboeken [webinar]

Tekstalternatief video

Duur video: 0:23 minuten

Videobeschrijving: Anneke vertelt over het webinar terwijl ze achter haar laptop zit. Op haar beeldscherm staat een Edu-tekstbestand.
In witte letters op een blauwe achtergrond verschijnt 15 maart | 15.30 | gratis  en www.goedekennis.nl/webinar

Donderdag 15 maart organiseren we weer een webinar. Davy en Anneke gaan in driekwartier in op onze Edu-tekstbestanden. Een Edu-tekstbestand? Dat is een schoolboek als digitaal tekstbestand. In deze tekstbestanden vind je de tekst uit gewone school- of studieboeken. Een bestand met alleen de tekst zonder opmaak maar met een goede structuur, zodat de tekst ook kan worden weergegeven op een brailleleesregel. Je kunt de tekst ook laten voorlezen door je computer. Handig als je blind bent, maar ook voor leerlingen met een andere leesbeperking.

In het webinar leggen Anneke en Davy uit waarom zo’n bestand iets voor jou of je leerling is. En dat niet alleen. Ze bespreken handige tips waardoor je leert hoe je het meeste uit het bestand kan halen. Hoe vind je snel de juiste pagina of opdracht? Hoe vul je oefeningen in? En voor de leraar: hoe kijk je die opdrachten gemakkelijk na? Een Edu-tekstbestand is meer dan alleen tekst, we voegen er allerlei functies aan toe om er snel mee te werken. Dat en meer komt voorbij in dit webinar.

  • Onderwerp: Zo werk je met Edu-tekstbestanden: digitale schoolboeken
  • Datum: donderdag 15 maart
  • Tijd: 15.30-16.15
  • Kosten: gratis 

Schrijf je in voor het webinar

Een webinar is een soort live online lezing. Tijdens het webinar krijg je volop de gelegenheid om vragen te stellen.

AnnekeAnneke

Anneke Wijtvliet, productmanager bij Dedicon, presenteert onze webinars. Je kunt haar al kennen als schrijfster van artikelen hier op Goede kennis. Ze heeft natuurlijk van al onze producten verstand, maar haar expertise ligt bij de producten die we maken voor dyslectische leerlingen. Zoals dyslexiebestanden en gesproken boeken. 

Davy Kager

 

Davy

Davy Kager sluit dit webinar aan omdat hij alles weet van Edu-tekstbestanden. Als productmanager werkt hij dagelijks aan de ontwikkeling van de bestanden en kent hij alle ins en outs. Alle sneltoetsen en handige navigatie-opties in het bestand: Davy kent ze en gebruikt ze. 

6 februari 2018Tags: webinar, edu-tekst,