Read&Write-bestanden openen

Voorbereiding en vereisten

Om de beveiligde Read&Write-bestanden van Dedicon (pdf-formaat) te kunnen activeren, is de volgende voorbereiding nodig.  

Dit stappenplan gaat uit van de volgende situatie:

  • Je hebt verbinding met internet. 
  • Je hebt de Chrome Browser op je device staan. 
  • Je hebt 2 extensies - Read&Write for Google Chrome (paars puzzelstukje) en Texthelp PDF Reader - voor Read&Write toegevoegd aan de Chrome Browser. Zie hiervoor het stappenplan voor installatie van Read&Write van Lexima. Met een licentie krijg je toegang tot Read&Write. Deze is te koop via de webshop van Lexima.

 logo Read&Writelogo Texthelp PDF Reader

  • Je bent ingelogd met je Google account in de Chrome browser of hebt een Microsoft Office 365 met OneDrive. 

Voor meer informatie over Read&Write en hulp bij het installeren, bezoek de informatiepagina van Lexima (leverancier Read&Write). 

Beveiligd Read&Write bestand openen op je device

Stap 1

Je hebt in de webwinkel van Dedicon Educatief het gewenste boek als Read&Write-bestand besteld, op cd of als download. De downloadknop vind je in het overzicht met ‘Mijn Producten’ als je ingelogd bent in de webwinkel. 

Wanneer je op de downloadknop klikt, start het downloaden van je bestand. 

Je kunt het bestand downloaden naar een zelfgekozen locatie. Na het downloaden ‘unzip’ je de download en kun je de bestanden van het boek op je device zetten of direct uploaden naar je Google Drive account of OneDrive account.

Stap 2

Open de Chrome browser en klik op de online extensie Read&Write (het paarse puzzelstukje) rechts bovenin je scherm. Er verschijnt dan een balk in je scherm met voorleesfuncties. 

Het openen van de beveiligde PDF’s gebeurt in Texthelp PDF Reader. Je kunt bestanden openen vanuit je Google Drive of OneDrive omgeving.

Stap 3

Open in de Chrome Browser je Google Drive omgeving waar de bestanden staan opgeslagen. Wanneer je werkt in Office 365, open je de OneDrive omgeving waar je bestanden opgeslagen staan.

Klik dubbel op het bestand om te openen. Hier kan een melding in beeld verschijnen dat het bestand niet direct geopend kan worden. Klik dan onder ‘gekoppelde apps’ op ‘Read&Write for Google Chrome’, het bestand zal dan openen in de PDF Reader van Read&Write. 

Je kunt ook eerst de Texthelp PDF Reader (het grijze vierkante icoontje met PDF erin) openen en vanuit daar naar je Google Drive omgeving gaan. 

Stap 4

Tijdens het openen controleert en activeert de software zelf de licentie. Daarvoor hoef je niets te doen. 

Zodra het bestand geactiveerd is, verschijnt het boek op je scherm met vooraan een extra pagina met informatie over de huidige licentie. Hierin kun je vinden tot welke datum het bestand gebruikt kan worden en wat de verdere voorwaarden zijn bij gebruik. 
 

Meer over dyslexie en dyslexiebestanden

Meer weten over dyslexie? Of dyslexiebestanden van Dedicon bestellen? Ga dan naar onze webshop
 

29 april 2019Tags: Read&Write, licentie, dyslexiesoftware,