Dyslexie

Ontdek welke leesvorm het beste past bij jouw leerling

Dedicon levert reguliere school- en studieboeken in speciale vormen en maten. Zo kunnen ook leerlingen met dyslexie gewoon alles lezen wat zij nodig hebben voor een geslaagde onderwijsloopbaan. Van gesproken boeken tot digitale bestanden voor dyslexiesoftware: hier ontdek je de mogelijkheden en de vorm die het beste bij jouw leerling past.

WEBINAR

Image
Bekijk het webinar

Help! Welke aangepaste schoolboeken moet ik bestellen?

Ga je aangepaste schoolboeken bestellen voor iemand die dyslexie heeft? Dan zijn er verschillende leesvormen beschikbaar. Welke je het beste kunt kiezen? Daarover vertelt Anneke alles tijdens dit webinar.

Laat je schoolboek voorlezen!

Thumbnail van de video over de LEX-app toont tekening van meisje en jongen in klaslokaal met daarboven verschillende device-schermen (mobiel, ipad)

Steeds meer scholen gebruiken gesproken schoolboeken in de voorlees-app LEX. Maar wat is het? LEX leest je leer- en werkboeken voor. Er is van alles beschikbaar en dat alles met precies dezelfde inhoud als de lesstof!

Ervaring

Leerling Sem

Leerling Sem is erg blij met de LEX app, hij hoeft nu niet meer te sjouwen met zijn zware boekentas. Al zijn werk- en leerboeken staan op zijn telefoon in de app. "Da's echt chill!"

LEESVORMEN

Leerlingen met dyslexie zijn geholpen met passende leesvormen. Maar welke past het best? We delen graag onze kennis over de verschillende leesvormen:

 

PROBEER HET UIT!

Image
meisje zit voor een boekenkast in de bibliotheek

Vraag van de maand

Bij Dedicon kun je je schoolboeken als dyslexiebestand bestellen. Ik heb de bestanden besteld, maar hoe download en open ik ze? Hebben jullie niet een handig overzicht zodat ik per dyslexiesoftware kan zien wat ik moet doen?

Ervaring

Biologiedocent legt leerlingen iets uit

Docent Jankees van Kesteren werkt met de LEX app in zijn biologielessen. Tijdens het bestuderen van de theorie gebruiken leerlingen met dyslexie hiervoor de LEX app. "Wat een uitkomst!"

VRAAG HET ONZE EXPERT

Image
Stel je vraag aan Anneke Wijtvliet

Heb je een specifieke vraag over dyslexie en onderwijs? Onze expert Anneke Wijtvliet weet er alles van!

Aanbevolen artikelen

Poll

In welke schoolfase vormt dyslexie de grootste beperking?

Keuzen