SprintPDF-bestanden openen

Voorbereiding en vereisten

Om de beveiligde SprintPDF-bestanden van Dedicon (pdf-formaat) te activeren is de volgende voorbereiding nodig.

Sprint (Plus) geïnstalleerd

Zorg ervoor dat je minimaal versie 2.0.0.740 van Sprint (Plus) hebt geïnstalleerd. Je kunt bij leverancier Lexima Sprint (Plus) updates downloaden. Zie voor meer informatie de vraagbaak Sprint (Plus) van Lexima.

Internetverbinding

Je hebt verbinding met het internet. Dit is alleen nodig voor het activeren van de bestanden. 

Stap-voor-stap openen beveiligd SprintPDF-bestand

Stap 1

Je hebt in de webwinkel van Dedicon Educatief het gewenste SprintPDF-bestand besteld, op cd of als download. De downloadknop vind je in het overzicht met ‘Mijn producten’, als je in de webwinkel bent ingelogd. Door klikken op deze knop start het downloaden van het bestelde bestand. Omdat het bestand speciaal voor één persoon wordt gemaakt en gepersonaliseerd, is het mogelijk dat de download nog niet direct klaar is. De downloadknop verschijnt zodra je download klaarstaat.

Als het bestand wel klaar is kun je het bestand downloaden naar een zelfgekozen locatie. Na het downloaden ‘unzip’ je het bestand om alle bestanden op je computer te zetten.

Stap 2

Start het onderdeel SprintPDF van Sprint (Plus).

1: Start het onderdeel SprintPDF

Stap 3

Sla de map met de beveiligde SprintPDF-bestanden op. Bijvoorbeeld op de harde schijf van je computer in de map Mijn Documenten.

Stap 4

Klik in de werkbalk op 'Openen'.

3: Klik op openen

Stap 5

Selecteer het SprintPDF-bestand en klik op 'Openen'. 

4: Selecteer het bestand en open het

Stap 6

Tijdens het openen gaat de software de licentie controleren en activeren. Daar hoeft geen code voor ingevoerd te worden. Als het bestand geactiveerd is, verschijnt het boek op het scherm met vooraan een extra toegevoegde pagina met informatie over de huidige licentie. Daarin kun je vinden tot welke datum het bestand gebruikt kan worden en wat de verdere voorwaarden zijn van het gebruik van het bestand.

2 augustus 2016Tags: sprint, licentie, dyslexiesoftware,