goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Edu-tekstbestanden >> Edu-tekstbestanden bestellen en uitproberen

Edu-tekstbestanden bestellen en uitproberen

In de collectie van Dedicon Educatief zijn ruim 16.000 Edu-tekstbestanden opgenomen. Het gaat om zo’n 4.000 boeken voor het basisonderwijs en 6.500 voor het voortgezet onderwijs. De overige 5.000 boeken zijn verdeeld over het middelbaar, hoger en beroepsonderwijs. De bestanden zijn verkrijgbaar op cd en als download.

Webinar

Eerder gaven we een webinar over Edu-tekstbestanden. In het webinar nemen we jullie mee in een Edu-tekstbestand en laten we zien hoe je ermee kunt werken. Kijk het webinar terug

Bestellen

Zijn jouw school- en studieboeken ook als Edu-tekst-bestand beschikbaar? Check het via de webwinkel van Dedicon Educatief: vul in het zoekveld het ISBN-nummer in en je ziet het direct. Wat kost het bestellen van passende schoolboeken bij Dedicon en voor wie zijn die kosten? Je betaalt 4,95 euro per schoolboek. Daarover lees je meer in het artikel Financiering aangepaste schoolboeken

Productieverzoek

Zit een gewenst boek niet in de collectie? Alleen voor leerlingen met een aantoonbare visuele beperking kan een productieverzoek worden ingediend. Dit geldt ook voor professionals met een visuele beperking die Edu-tekstbestanden nodig hebben voor hun beroep of bijscholingscursus. Houd voor de productie van Edu-tekstbestanden rekening met een levertijd van 8 weken. Dit is onder meer afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, aantal pagina’s en de periode waarin besteld wordt. Een productieverzoek indienen of hier meer over lezen kan via educatief.dedicon.nl/productieverzoeken.

Sommige schoolboeken voor in het basisonderwijs bevatten didactische aanpassingen. Die boeken zijn speciaal aangepast, zodat brailleleeringen er beter mee kunnen werken. Heeft het boek dat jij wil bestellen geen didactische aanpassingen (dan staat het er niet bij in de webshop) en wil je dat wel? Neem dan contact op met de Klantenservice, zij helpen je daarmee verder. 

Bijbehorende voelbare tekeningen

Vaak vormen voelbare tekeningen een belangrijke aanvulling op een Edu-tekstbestand. Met name bij exacte vakken zijn tekeningen vaak onmisbaar. Wat niet voldoende in woorden kan worden uitgelegd, kan dan op de tast worden ontdekt. Als een productieverzoek voor een nieuw Edu-tekstbestand voor het basisonderwijs bij Dedicon Educatief binnenkomt, bekijken we welke bijbehorende voelbare tekeningen nodig zijn. We nemen dan telefonisch contact op met de besteller. Het grote voordeel van het tegelijkertijd produceren van het Edu-tekstbestand en de voelbare tekeningen is dat in het bestand naar de bijbehorende tekeningenband kan worden verwezen. Een ander voordeel is dat de besteller niet meer zelf aan hoeft te geven welke tekeningen gewenst zijn. 
Let op: in bestaande Edu-tekstbestanden die al wat ouder zijn wordt niet altijd verwezen vanuit de bestanden naar de tekeningen in de bebehorende tekeningenbanden. Omgekeerd gebeurt dit wel.

Demo-bestanden

Wil je weten of een Edu-tekstbestand wat voor je is en een bestand uitproberen? Dat kan. We hebben verschillende voorbeeldfragmenten beschikbaar voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. 

20 juni 2016Tags: edu-tekst, bestellen,