Helpdesk voor braille bladmuziek

Hulp bij het gebruik van braille bladmuziek

Waar vind ik een muziekdocent die mij kan helpen braille bladmuziek te leren? Hoe kan ik het beste braille notenschrift onder de knie krijgen? Kan een expert mij daarbij helpen?

Kom je er niet uit of heb je hulp nodig met andere zaken die te maken hebben met braille bladmuziek? Dan zijn er ervaringsdeskundigen en docenten die de kneepjes van het vak kennen en jou op weg kunnen helpen. Deze experts zijn te bereiken via de speciale helpdesk: helpdeskbraillemuziek@gmail.com

Bert van den Brink

Bert van den Brink is de initiatiefnemer van deze helpdesk. Hij kreeg altijd al veel vragen van docenten van blinde leerlingen en lezers van braille bladmuziek. Hij heeft al veel leerlingen aan een docent geholpen. Als succesvolle blinde musicus die tevens verbonden is aan het Utrechts Conservatorium, weet hij hoe belangrijk het is om zelf muziek te kunnen lezen en analyseren. Luister naar zijn meesterlijke interpretatie op orgel van Queen's Bohemian Rhapsody via het YouTube-filmpje. Of maak kennis met zijn werk op zijn website. Je kunt je daar aanmelden voor Bert's Bytes: dan krijg je elke week een nieuwe improvisatie van hem toegestuurd.

Tekstalternatief video:
Duur filmpje: 06:40 min.

[AUDIODESCRIPTIE: onder tonen van een orgel van het nummer Bohemian Rhapsody van Queen verschijnt in beeld de voorgevel van het gebouw het Orgelpark. Mensen zitten op stoeltjes te luisteren. Het grote kerkorgel komt in beeld. Bert van den Brink bespeelt het orgel.]

[AUDIODESCRIPTIE: aan het einde van het nummer staan de toeschouwers op en applaudiseren voor Bert van den Brink, die buigt voor zijn publiek. In beeld verschijnt de tekst: Bohemian Rhapsody door Bert van den Brink op het Verschueren orgel in het Orgelpark in Amsterdam (bertvandenbrink.com)

Braille bladmuziek bij Dedicon

Grotendeels klassieke werken in braille voor piano, blokfluit en gitaar. Daarnaast is er een kleine verzameling populaire werken in braille.

In geprint braille:

- Wie is er bang voor braille bladmuziek? 
- Basisboek Braille Bladmuziek

Bestellen

Alle aangepaste leesvormen van bladmuziek zijn te bestellen via onze webwinkel

Afbeelding
Hand op de toetsen van een keyboard

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over braille bladmuziek? De helpdesk helpt je graag verder! 

Publicatiedatum: 1 oktober 2019 Laatste update: 5 months geleden